CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Μεξικού: Ταχύτερος ο Vettel στο FP2

Ο Sebastian Vettel σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της δεύτερης περιόδου του Grand Prix Μεξικού, δέκατου-όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν κατά ένα δέκατο ταχύτερος του Max Verstappen, που δείχνει πως μάλλον θα είναι ο μόνος που μπορεί να απειλήσει τις Ferrari στη μάχη της pole position.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Autodromo Hermanos Rodriguez υποδέχθηκε ξανά οδηγούς και ομάδες με συννεφιά. Όμως το οδόστρωμα είχε στεγνώσει, η θερμοκρασία του ήταν στους 37 βαθμούς ενώ αυτή στον αέρα ήταν στους 20.

That lid tho 😍👌#MexicoGP 🇲🇽 #F1 pic.twitter.com/8IN7CYKIIA

— Formula 1 (@F1) October 25, 2019

Από την αρχή της 90λεπτης διαδικασίας οι Ferrari ήταν αυτές που έδειχναν το δρόμο, με τον Vettel να σταματάει τα χρονόμετρα στο 1.17.960 με τη μέση γόμα και τον Charles Leclerc να ακολουθεί όντας 0.223 πιο αργός.

Έμειναν εκεί μέχρι της δράσης λόγω του ατυχήματος του Alex Albon. Ο οδηγός της Red Bull Racing έχασε τον έλεγχο της RB15  στη γρήγορη αριστερή, στροφή 7, με αποτέλεσμα να καταλήξει στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά. Το καθεστώς κόκκινης σημαίας κράτησε 18 λεπτά.

Fast corner losing the back end = a one-way trip to the barrier 💥

Alex Albon only got 5⃣ timed laps in second practice 😕#MexicoGP 🇲🇽 #F1 pic.twitter.com/zspEaczm1k

— Formula 1 (@F1) October 25, 2019

Έπειτα οι Max Verstappen και Lewis Hamilton τοποθέτησαν τις Red Bull και Mercedes αντίστοιχα, σφήνες ανάμεσα στις δύο Ferrari. Όταν όμως οι «κόκκινοι» έβαλαν τη μαλακή γόμα, πέρασαν ξανά στην κορυφή. Πρώτα ο Leclerc έγραψε χρόνο 1.17.072 και αμέσως μετά o Vettel βρήκε σχεδόν μισό δευτερόλεπτο: το 1.16.607 έμελλε να είναι ο καλύτερος χρόνος της ημέρας.

Ο μόνος που κινήθηκε στο 1.16 αλλά τελικά ήταν 0.115sec πιο αργός από τον Γερμανό, ήταν ο Verstappen. Αυτή τη φορά οι Mercedes δεν είχαν απάντηση, με τον Valtteri Bottas να έχει έξοδο στην είσοδο του σταδίου ενώ τη… στιγμή του είχε και ο Leclerc, στα «s».

The fearsome Esses could give a hint as to who’s strongest in Mexico 💪#MexicoGP 🇲🇽 #F1

— Formula 1 (@F1) October 25, 2019

O Hamilton έμεινε πέμπτος και σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω ενώ «best of the rest» ήταν ο Daniil Kvyat, καθώς οι Toro Rosso ήταν στις θέσεις 6 και 7. Απών από την εξίσωση ήταν ο Albon που πρόλαβε να κάνει μόνο 5 γύρους πριν το ατύχημά του.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Related Articles

F1 GP Μεξικού: Ο Verstappen κερδίζει τις Mercedes (+video)

cars

Δεν έκανε το τεστ κορωνοϊού ο Hamilton

cars

Seidl: Φεύγει από την McLaren για χάρη της Audi!

cars

Formula 1: Ο Alonso κράτησε το λόγο του

Bury

Six things we learned about Alonso’s new Aston Martin deal

Bury

Γερμανός νευρολόγος δηλώνει απαισιόδοξος για τον Schumacher

cars

F1 – GP Κατάρ: Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική κάλυψη

cars

Νίκησε τον Covid-19 ο Hamilton, τρέχει κανονικά στο Άμπου Ντάμπι!

cars

Our verdict on Alonso’s big Aston Martin F1 contract decision

Bury