CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Μπαχρέιν: Στην pole position o Verstappen!

Μετά τρία στα τρία στις ελεύθερες δοκιμές, Max Verstappen και Red Bull Racing επικράτησαν και στη μάχη της πρώτης pole position της χρονιάς!

Ο Ολλανδός επικράτησε στις συναρπαστικές κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix του Μπαχρέιν, εναρκτήριου αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2021. Δίπλα του θα εκκινήσει ο Lewis Hamilton που στο φινάλε, δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τον Verstappen.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Σακχίρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με τον ήλιο να έχει πλέον δύσει, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία αέρα να έχει πέσει στους 29 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος στους 34.

An early spin for Mazepin as he reports “I lost the rears there” over the radio 🔁📻#BahrainGP 🇧🇭 #F1 pic.twitter.com/sEUFFGveAJ

— Formula 1 (@F1) March 27, 2021

To Q1 ξεκίνησε με μία έξοδο του Nikita Mazepin στη στροφή 13, χωρίς όμως ιδιαίτερες συνέπειες για τον Ρώσο που επέστρεψε στα pit για να βάλει φρέσκο σετ ελαστικά. Με την… πρώτη σε χρόνους, είδαμε πράγματα που συνεχίζουν να μας γεμίζουν αισιοδοξία για μία ενδιαφέρουσα σεζόν.

Ο Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με επίδοση στο 1.30.499, έχασε όμως ένα αεροδυναμικό μέρος της RB16B πατώντας πάνω από τα κερμπ.

Όμως πίσω του, στο ένα δέκατο, ήταν η AlphaTauri του Yuki Tsunoda (!) και η Mercedes του Lewis Hamilton, με τέταρτη την άλλη AT02, με τον Pierre Gasly. Στις τελικές προσπάθειες η πρώτη τριάδα δεν επηρεάστηκε, όμως είδαμε τόσο τη Ferrari του Charles Leclerc όσο και τη McLaren του Daniel Ricciardo να περνούν στο Top-5.

Όμως περισσότερο ενδιαφέρον είχε το τι συνέβη στην ουρά, αφού η ζώνη αποκλεισμού είχε εκπλήξεις. Οριακά προκρίθηκε ο Carlos Sainz με τη Ferrari που στην τελική του προσπάθεια προδόθηκε από την υβριδική μηχανή της Scuderia αλλά δεν του κόστισε. Όμως εκτός έμειναν η Alpine του Esteban Ocon που παραπονέθηκε πως επηρεάστηκε από κίτρινες σημαίες λόγω εξόδου του Mazepin, η Williams του Nicholas Latifi, η Aston Martin του Sebastian Vettel που έχασε χρόνο από τις κίτρινης σημαίες τόσο για τον Mazepin όσο και για τον Sainz και τέλος, αποκλείστηκαν και οι δύο Haas.

Ο Sainz συμμετείχε κανονικά στο Q2 καθώς το πρόβλημα στην υβριδική μηχανή της Ferrari ήταν προσωρινό, προκλήθηκε από βίαιο πέρασμα πάνω από τα κερμπ στη στροφή 2. Με τη μέση γόμα βγήκαν στην πίστα οι δύο Red Bull, οι δύο Mercedes, οι δύο AlphaTauri και οι δύο McLaren, σε μία περίοδο που επηρεάζει σημαντικά τη στρατηγική της Κυριακής αφού οι πρώτοι δέκα οδηγοί στο grid, εκκινούν τον αγώνα με το ίδιο σετ που κάνουν τον καλύτερο χρόνο τους στο Q2.

Saturday night lights 🚁📸#BahrainGP 🇧🇭 #F1 pic.twitter.com/UCqRJ2cLTW

— Formula 1 (@F1) March 27, 2021

Με αυτά τα ελαστικά ο Hamilton κατέβηκε στο 1.30.085 δείχνοντας πως η Mercedes έκρυβε την ταχύτητά της, με τον Verstappen δύο δέκατα μακριά και τον Bottas στα τέσσερα. Ο Sergio Perez ακολουθούσε από κοντά αλλά ο χρόνος του ακυρώθηκε γιατί πέρασε τα όρια της πίστας στη στροφή 4. Τόσο αυτός όσο και ο Ricciardo ήταν υπό πίεση, χρειάζονταν έναν καλό γύρο στο φινάλε για να αποφύγουν τον αποκλεισμό.

Σε αυτή τη δεύτερη προσπάθεια είχαμε συνεχείς εναλλαγές θέσεων, με πιο αξιοσημείωτο το 1-2 των Ferrari που αξιοποίησαν τη μαλακή γόμα. Ο Hamilton έμεινε στον χρόνο που είχε ενώ ο Norris ανέβηκε τέταρτος, επίσης με τα μαλακά ελαστικά. Μόλις 90 χιλιοστά του δευτερολέπτου χώριζαν την τετράδα.

Ο Perez ρίσκαρε βγαίνοντας ξανά με τη μέση γόμα και τελικά αποκλείστηκε από τη συνέχεια για 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου, μαζί με τις δύο Alfa Romeo, την AlphaTauri του Tsunoda και τη Williams του Russell.

Έτσι στη μάχη της pole προκρίθηκαν οι δύο Mercedes, οι δύο McLaren, οι δύο Ferrari, η Alpine του Fernando Alonso, η AlphaTauri του Gasly, η Red Bull του Verstappen και η Aston Martin του Lance Stroll.

Η πρώτη ζαριά ήταν συγκλονιστική! Ο Verstappen κατέβηκε στο 1.29.526 και ήταν 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Hamilton! Πίσω τους ο Gasly ήταν μπροστά από τον Bottas ενώ ο Sainz πλασαρίστηκε μπροστά από τις McLaren! Είχαμε όμως και δεύτερη ζαριά.

Εκεί ο Hamilton βρέθηκε 141 χιλιοστά μπροστά από τον χρόνο του Verstappen αλλά ο Ολλανδός είχε απάντηση και μάλιστα πειστική καθώς ήταν σχεδόν τέσσερα δέκατα κάτω!

Η Red Bull Racing ξεκίνησε την φετινή σεζόν όπως έκλεισε την περυσινή, με τον Verstappen πρώτη φορά στην pole στην πίστα του Σακχίρ. Στη δεύτερη σειρά του grid θα είναι η Mercedes του Bottas και η Ferrari του Leclerc, ενώ ο Gasly πλασαρίστηκε μπροστά από τις McLaren.

Αναλυτικά η κατάταξη:

O αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 18.00. Μισή ώρα νωρίτερα μπορείτε να παρακολουθήσετε το Instagram F1 Live με τους Τάκη Πουρναράκη/Πάνο Σεϊτανίδη, που θα περιλαμβάνει απολογισμό των κατατακτήριων δοκιμών και όλες τις τελευταίες εξελίξεις προτού σβήσουν τα κόκκινα φώτα για την πρεμιέρα της νέας σεζόν.

Για να το παρακολουθήσετε, ακολουθήστε τα accounts “seitanf1” και “pournarakis” στο Instragram.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημο: Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει από φέτος στο WRC (video)

Instagram F1 Live: Πουρναράκης-Σεϊτανίδης στο Preview του GP Μπαχρέιν

Formula 1 2021: Το απόλυτο Season Preview (videos)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1 – Preview GP Βρετανίας: Ο ζωντανός θρύλος του Σίλβερστοουν

cars

Με ποιους πανηγύρισε το πρωτάθλημα ο Verstappen (video-εικόνες)

cars

F1: Όλες οι αλλαγές στις ομάδες εν όψει του 2023

cars

Formula 1: Το πρώτο «τραγούδι» της νέας McLaren (video)

cars

GP Ιαπωνίας: Διπλή ποινή για Leclerc, πέφτει έβδομος

cars

Vegan Burrito with Black Beans Recipe

cars

Mercedes: Πώς μία αυτοκρατορία της F1 αποσυντίθεται

cars

F1 – The Official Home of Formula 1® Racing

cars

F1 GP Αυστρίας: Verstappen-Hamilton σημειώσατε Χ (videos)

cars