CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος και στο FP2 ο Verstappen

Δύο στα δύο για τον Max Verstappen και τη Red Bull Racing, με τους «ταύρους» να είναι στην κορυφή και της κατάταξης της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών στο Μπαχρέιν!

Μία ακόμα διαδικασία που μας γέννησε προσδοκίες για τις επίσημες μάχες και γενικότερα τη σεζόν αφού τουλάχιστον έως τώρα και με δεδομένο πως ακόμα κάποιες ομάδες δεν έχουν δείξει την πραγματική του δυναμική, φαίνεται πως θα έχουμε μάχη. Με τη Mercedes να μην είναι άτρωτη και τη McLaren να δείχνει ανταγωνιστική!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Σακχίρ στο νησάκι του Κόλπου υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με τον ήλιο να έχει πλέον δύσει, με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να πέσουν. Αυτή του αέρα ήταν πλέον στους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος στους 33.

Mick’s on track 👀

The @HaasF1Team racer sealed the 2020 @Formula2 championship crown at this very circuit 👑#BahrainGP 🇧🇭 #RoadToF1 pic.twitter.com/vxCjvxSk8v

— Formula 1 (@F1) March 26, 2021

Από το ξεκίνημα κιόλας της διαδικασίας είχαμε αρκετή δράση, συνέπεια της αλλαγής στη διάρκειά της αφού πλέον τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής διαρκούν 60 κι όχι 90 λεπτά.

Ο Verstappen ήταν εξ αρχής κοντά στο χρόνο που του χάρισε την πρωτιά στο FP1 αλλά σύντομα εκτοπίστηκε από τις δύο Mercedes. Σε αντίθεση με την πρώτη περίοδο δεν έλειψαν τα απρόοπτα. Με τη συμπλήρωσε δέκα λεπτών ο Kimi Raikkonen έχασε την εμπρός πτέρυγα της Alfa Romeo.

O Φινλανδός έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην έξοδο της στροφής 2 και κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά στη στροφή 3. Ωστόσο, κατάφερε να συνεχίσει και να επιστρέψει στα pit, δίχως να προκαλέσει καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Our first casualty of the barriers in 2021 🤕

The start of Kimi’s FP2 session didn’t go to plan#BahrainGP 🇧🇭 #F1 pic.twitter.com/1WsTjTnvhF

— Formula 1 (@F1) March 26, 2021

Ο George Russell ήταν ο πρώτος που έβαλε μαλακά ελαστικά, με τη συμπλήρωση 20 λεπτών. Και με τα μαλακά, οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν. Στα μισά της διαδικασίας ο Verstappen κατέβηκε στο 1.30.847, με τον Lando Norris να τοποθετεί εαυτόν και τη McLaren στη δεύτερη θέση, με διαφορά μόλις 95 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Τρίτος έκλεισε το FP2 ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton με τη Mercedes, με τον Carlos Sainz να ακολουθεί από κοντά με τη Ferrari. Εκπρόσωποι τεσσάρων διαφορετικών ομάδων στις πρώτες τέσσερις θέσεις! Μάλιστα, ο πέμπτος Valtteri Bottas επέστρεψε στο φινάλε στα pit λέγοντας πως η W12 «…δεν οδηγιέται».

Εντός δεκάδας ήταν και οι δύο AlphaTauri, παρότι ο Yuki Tsunoda έχασε τα τελικά στάδια της περιόδου όντας καθηλωμένος στα pit. Αξίζει να σημειωθεί πως τα 20 μονοθέσια χώριζαν 2.6 δευτερόλεπτα, απόσταση σαφώς μειωμένη σε σχέση με όσα βλέπαμε τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Η τρίτη και τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών διεξάγεται στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου ενώ η μάχη της πρώτης pole position της σεζόν, στις 5 το απόγευμα!

Διαβάστε επίσης:

Επίσημο: Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει από φέτος στο WRC (video)

Instagram F1 Live: Πουρναράκης-Σεϊτανίδης στο Preview του GP Μπαχρέιν

Formula 1 2021: Το απόλυτο Season Preview (videos)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1: Ενεργοποίησε τη «βόμβα» Χάμιλτον η Ferrari! – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Στα… κάγκελα οι Σουμάχερ

cars

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

cars

F1 GP Σακχίρ: Δύο στα δύο για τον Russell!

cars

Grand Prix στη Μόντσα έως και το 2025!

cars

Formula 1: Grand Prix Αυστρίας με ελκυστικές αποδόσεις

cars

Formula 1: Αυξάνονται τα πρόστιμα από τη FIA

cars

F1: Pirelli και FIA υιοθέτησαν νέα πρωτόκολλα

cars

Ο θρύλος της F1 γιορτάζει στις πίστες άλλων αιθέρων

cars