CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Bottas ταχύτερος στο FP3

Ο Valtteri Bottas σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ουγγαρίας, τρίτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Μάλιστα η Mercedes έκανε το 1-2 στην τελευταία πρόβα πριν τη μάχη της pole position, με τη Racing Point πάλι πολύ ισχυρή, τη Ferrari να δείχνει πιο ανταγωνιστική απ’ ότι στην Αυστρία και τη Red Bull να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ήταν ένα ακόμα συννεφιασμένο πρωινό, με τις θερμοκρασίες χαμηλότερα απ’ ότι συνήθως. Συγκεκριμένα η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 18 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος στους 28.

It’s getting darker and darker…

🌧… 🔜?#HungarianGP 🇭🇺 #F1 pic.twitter.com/KxABpobEsR

— Formula 1 (@F1) July 18, 2020

Με το δελτίο καιρού να μιλάει για 90% πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια του FP3 και τα σύννεφα απειλητικά, λίγο πριν την έναρξη της ωριαίας διαδικασίας είχαμε τις πρώτες σταγόνες βροχής.

Παρ’ όλα αυτά, οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με τα σλικ ελαστικά της Pirelli και τελικά η βροχή δεν εντάθηκε. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ο Max Verstappen είχε ένα εντυπωσιακό τετ α κε στη στροφή 12, με τη Red Bull Racing να έχει από χθες προβλήματα με την ισορροπία της RB16.

🔄 Max Verstappen 🔄

He spins at Turn 12, but he’s back on track now#HungarianGP 🇭🇺 #F1 pic.twitter.com/GdnW8A9yVz

— Formula 1 (@F1) July 18, 2020

Εν τω μεταξύ, οι δύο Mercedes είχαν περάσει στην κορυφή, με 66 χιλιοστά του δευτερολέπτου να χωρίζουν τους Lewis Hamilton-Valtteri Bottas. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας, ο Φινλανδός πέρασε πρώτος, με επίδοση στο 1.16.278, χρησιμοποιώντας ελαστικά μαλακής γόμας και επτά γύρων.

Πέντε λεπτά μετά κι ενώ ο Pierre Gasly αντιμετώπιζε ξανά προβλήματα με την υβριδική μηχανή της Honda στο μονοθέσιο της AlphaTauri, ο Hamilton ανέκτησε τα ηνία, όντας τρία δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον teammate του.

Η στροφή 12 αποδεικνυόταν «παγίδα» αφού είδαμε και τους Lando Norris (McLaren) και Lawrence Stroll (Force India) να έχουν τις… στιγμές τους εκεί.

Με τη συμπλήρωση 40 λεπτών οι Ferrari έβαλαν φρέσκα σετ μαλακής γόμας και ο Charles Leclerc κατέβηκε δύο δέκατα κάτω από την επίδοση του Hamilton! Όμως δεν έμεινε για πολύ στην πρώτη θέση των χρόνων, με την απάντηση  να έρχεται από τον Bottas, που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.15.437.

Ο Hamilton πλασαρίστηκε πίσω του, μετά έκανε ακόμα πιο γρήγορο γύρο αλλά ήταν πάλι 0.042sec πιο αργός.

Επόμενο θύμα της στροφής 12 ήταν ο Nicholas Latifi που έχασε τον έλεγχο της Williams αλλά ευτυχώς για τον Καναδό, χωρίς συνέπειες.

📸 @SChecoPerez #HungarianGP 🇭🇺 #F1 @RacingPointF1 pic.twitter.com/fNw4STRNrF

— Formula 1 (@F1) July 18, 2020

Ο Sergio Perez, που φημολογείται πως χάνει τη θέση του στη Racing Point από τον Sebastian Vettel, έκανε έναν πολύ γρήγορη γύρο, περνώντας τρίτος, μόλις μερικά χιλιοστά πίσω από τον πρωταθλητή.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν άλλαξε κάτι στην κορυφή, η Mercedes έκανε το 1-2, η Racing Point το 3-5 και ανάμεσα, ήταν η Ferrari του Leclerc.

Αναλυτικά η κατάταξη:

F1-2020-Rd3-Hungary-FP3-Times1000short

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog του GP Στυρίας

Όλο και πιο κοντά στην Aston Martin o Vettel!

Το GP Στυρίας από την οπτική γωνία της Pirelli

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1: Ο Sainz δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Ferrari

cars

F1 GP Ισπανίας: 1-2 οι Mercedes FP1

cars

Όλες οι ημερομηνίες παρουσιάσεων της F1

cars

Δεν τρέχει αποκλειστικά για τον όγδοο τίτλο ο Χάμιλτον

cars

Η F1 πιέζει εστιατόρια και club με θέα στη πίστα στο Λας Βέγκας να πλη

cars

Βόμβα: Η Honda αποχωρεί από τη Formula 1!

cars

F1 Academy finale to be broadcast live in over 100 international territories | Formula One World Championship Limited

cars

F1: Ενίσχυση κεφαλαιουχικών δαπανών για τις 4 ουραγές ομάδες

cars

F1 GP Αυστρίας: Η αυλαία άνοιξε με Hamilton!

cars