CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Πορτογαλίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas (vids)

Ο Valtteri Bottas σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών που έλαβε χώρα στην πίστα του Πορτιμάο, με το Grand Prix της Πορτογαλίας να αποτελεί το δωδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Φινλανδός συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα από την πρωινή πρωτιά του, σε μία περίοδο με απρόοπτα, συγκρούσεις και δύο διακοπές με καθεστώς κόκκινης σημαίας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η πίστα του Πορτιμάο, στη Νότια Πορτογαλία, υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με τα σύννεφα να έχουν εξαφανιστεί. Η θερμοκρασία αέρα είχε ανέβει στους 21 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 36.

Καθώς στο πρώτο ημίωρο της 90λεπτης διαδικασίας οι ομάδες δοκίμαζαν για πρώτη φορά πρωτότυπα slick ελαστικά για το 2021, χωρίς διακριτικά, είδαμε όλους τους οδηγούς να βγαίνουν από νωρίς στην πίστα.

Απρόοπτα υπήρχαν, είδαμε τον Carlos Sainz να χάνει το πίσω μέρος της McLaren στη στροφή 14 και τον Romain Grosjean να μετατρέπει το μονοθέσιο της Haas σε World Rally Car, κάνοντας βόλτα στην αμμοπαγίδα της στροφής 11 αλλά και τον Sergio Perez να κάνει τετ α κε με τη Racing Point στη στροφή 3.

Friday afternoon spin, anyone?! 😮#PortugueseGP 🇵🇹 #F1 pic.twitter.com/iOtJOhidt8

— Formula 1 (@F1) October 23, 2020

Με τα πρωτότυπα ελαστικά, ταχύτερος ήταν ο Max Verstappen, με χρόνο 1.21.575. Πρέπει όμως να σημειωθεί πως ελλείψει διακριτικών, ούτε οι οδηγοί ήξεραν τι ακριβώς δοκίμαζαν.

Μετά την επιστροφή στα φετινά ελαστικά, Sebastian Vettel και Daniil Kvyat είχαν τις στιγμές τους στις στροφές 13 και 14 αντίστοιχα.

More spinzzz 🔄

This time it’s Seb 😮#PortugueseGP 🇵🇹 #F1 pic.twitter.com/cTBdZz7nA5

— Formula 1 (@F1) October 23, 2020

Ακριβώς στα μισά της διαδικασίας, ο Valtteri Bottas κατέβηκε στο 1.17.940, φορώντας τη μαλακή γόμα, την ώρα που ο Verstappen ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω, ωστόσο με τη μέση γόμα.

Κάπου εκεί, είχαμε καθεστώς κόκκινης σημαίας. Αυτό σήμαινε πως είχαμε διακοπή της δράσης αν και το χρονόμετρο συνέχισε να τρέχει. Υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Pierre Gasly που πάρκαρε την AlphaTauri AT01 με καπνούς και μετέπειτα φλόγες να βγαίνουν από το πίσω μέρος της.

A dramatic fire ended Pierre Gasly’s FP2 in Portimao 🔥#PortugueseGP 🇵🇹 #F1 pic.twitter.com/RLd1jPBFkd

— Formula 1 (@F1) October 23, 2020

Οι μηχανικοί της ιταλικής ομάδας θα έχουν πολλή δουλειά απόψε για να επιδιορθώσουν τις ζημιές ενόψει των διαδικασιών του Σαββάτου.

Μετά από 15 περίπου λεπτά είχαμε επανέναρξη της δράσης, με 29 λεπτά ακόμα διαθέσιμα. Όμως δεν κράτησε για πολύ αφού 5 λεπτά μετά είχαμε ξανά κόκκινη σημαία!

Verstappen και Lance Stroll βρέθηκαν δίπλα-δίπλα στο τέλος της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού, συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα η Racing Point να καταλήξει στην αμμοπαγίδα. Συμβάν το οποίο οι αγωνοδίκες εξέτασαν, αποφασίζοντας πως ήταν αγωνιστικό συμβάν.

No sooner had we started and we’ve stopped again! 😮

Verstappen and Stroll tangle at Turn 1, Stroll spins into the gravel and we have another 🚩 Red Flag 🚩#PortugueseGP 🇵🇹 #F1 pic.twitter.com/hFI0gKBcfO

— Formula 1 (@F1) October 23, 2020

Η πράσινη σημαία ήρθε ξανά μόλις 8 λεπτά πριν το φινάλε του FP2 αλλά η κορυφή δεν άλλαξε, με τον Bottas να κάνει το 2 στα 2 και τον Verstappen να τον πλαισιώνει.

Στις… καθυστερήσεις ο Lando Norris τοποθέτησε τη McLaren μπροστά από τη Ferrari του Charles Leclerc, με τους teammates τους να ακολουθούν. Όσο για τον Lewis Hamilton, ήταν μόλις όγδοος αφού δεν κατάφερε να κάνει καθαρό γύρο με τη μαλακή γόμα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε ακόμα:

F1 Vlog για το Grand Prix του Άιφελ

Μιχάλης Ρωμανίδης: Ο SimRacer της Williams μιλάει στο carsnews!

Antonio Felix da Costa: Ο πρωταθλητής της Formula E, αποκλειστικά στο carsnews!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Επίσημο: Grand Prix στο Μαϊάμι από το 2022!

cars

How F1’s new team conservatism has already seen off one credible bid

cars

GP Γαλλίας: 1-2 η Mercedes στο FP1!

cars

Ο Ecclestone «στέλνει» τον Wolff στην Aston Martin

cars

O Montezemolo θα κρατούσε τον Vettel στη Ferrari

cars

Με τις μεσαίες γόμες στο Grand Prix της Μόντσα

cars

RACE START: Watch the drama at the start of the Japanese Grand Prix as Verstappen fends off McLarens

cars

Η Μαδρίτη ετοιμάζεται και θέλει αγώνα F1

cars

Στον… κουβά η ταινία Formula 1 με τον Μπραντ Πιτ

cars