CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Πορτογαλίας: Ταχύτερος ο Bottas στο FP1 του Πορτιμάο

Ο Valtteri Bottas σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών που έλαβε χώρα στην πίστα του Πορτιμάο, με το Grand Prix της Πορτογαλίας να αποτελεί το δωδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Mercedes έκανε το 1-2, με τις Red Bull και τη Ferrari του Charles Leclerc να κινούνται στο ίδιο δευτερόλεπτο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η πίστα του Πορτιμάο, στη Νότια Πορτογαλία, υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με σποραδική συννεφιά. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 18 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 26.

Η δράση ξεκίνησε με την εκτενή χρήση της σκληρής γόμας ελαστικών, όσο όλοι εγκλιματίζονταν με την νέα αυτή διαδρομή. Ο Carlos Sainz έδειχνε στην αρχή το δρόμο με επίδοση στο 1.20.696, ήδη σχεδόν 10 δευτερόλεπτα κάτω από την καλύτερη επίδοση στις δοκιμές που είχαν γίνει στην πίστα αυτή τον Ιανουάριο του 2009.

Max Verstappen gets swapped up at Turn 4 🔃

The buttery smooth surface at @AIAPortimao is catching a few drivers out, as they get a feeling for this new venue#PortugueseGP 🇵🇹 #F1 pic.twitter.com/MywGcqUXhI

— Formula 1 (@F1) October 23, 2020

Ο Max Verstappen έχασε το πίσω μέρος της RB16 στη στροφή 4 αλλά κατάφερε να συνεχίσει χωρίς προβλήματα ενώ με τη συμπλήρωση μισής ώρας είδαμε τους χρόνους σταδιακά να πέφτουν. Πρώτα ο  Leclerc σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.20.410 αλλά έχασε το πίσω μέρος της Ferrari στη στροφή 14. Παρότι οι πίσω τροχοί της SF1000 βρέθηκαν στην αμμοπαγίδα, κατάφερε να ξεκολλήσει και να συνεχίσει.

Leclerc dips his toes in the gravel, but he’s able to get it out again 👀#PortugueseGP 🇵🇹 #F1 pic.twitter.com/WYJz5s4NHh

— Formula 1 (@F1) October 23, 2020

Ακολούθησε ένα λάθος του Lance Stroll δίχως συνέπειες καθώς η στροφή 5 έχει έξοδο διαφυγής στρωμένη με άσφαλτο, την ώρα που ο Hamilton κατέβαινε στο 1.19.526. Ο Bottas τοποθέτησε εαυτόν στην τρίτη θέση και κάπου εκεί, ήρθε ένα διάλειμμα στη δράση.

Όταν η πίστα γέμισε πάλι μονοθέσια, είδαμε πολλούς να βάζουν τη μέση γόμα ελαστικών, με τον Nicholas Latifi να κάνει μία βόλτα στην αμμοπαγίδα αλλά να συνεχίσει. Όσο για τον teammate του, George Russell, καθυστέρησε να πιάσει δουλειά γιατί η Williams αναγκάστηκε να αλλάξει πάτωμα στο μονοθέσιό του.

Hot lappin’ and gravel splashin’ 🔥#PortugueseGP 🇵🇹 #F1 pic.twitter.com/O3tkm4FxKO

— Formula 1 (@F1) October 23, 2020

Είκοσι λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, ο Bottas έκανε ένα καθαρό, γρήγορο γύρο, με τον οποίο κατέβηκε στο 1.18.410. Και παρότι οι Lewis Hamilton, Verstappen κατέβασαν κι αυτοί σημαντικά τις επιδόσεις τους, δεν κατάφεραν να τον απειλήσουν.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η διαδικασία, με τον Bottas ταχύτερο για έκτη συνεχόμενη φορά σε FP1, τον teammate του και τον Verstappen να ακολουθούν και με τον Leclerc να δείχνει πως η Ferrari συνεχίζει τα βήματα βελτίωσης, σε ένα αγώνα όπου δοκιμάζει νέο διαχύτη στο μονοθέσιό της.

Something’s not quite right here… 🤔#PortugueseGP 🇵🇹 #F1 pic.twitter.com/VtMyMCwbxH

— Formula 1 (@F1) October 23, 2020

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε ακόμα:

F1 Vlog για το Grand Prix του Άιφελ

Μιχάλης Ρωμανίδης: Ο SimRacer της Williams μιλάει στο carsnews!

Antonio Felix da Costa: Ο πρωταθλητής της Formula E, αποκλειστικά στο carsnews!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η F1 πάει Μαδρίτη!

cars

Η αιτία των κλαταρισμάτων στο GP Μ. Βρετανίας

cars

F1 GP Αυστραλίας: Προεπισκόπηση

cars

FIA: Διορισμός κομισάριου για την F1

cars

Our writers on where Verstappen ranks amongst the greats

cars

O Αγωνιστικός Διευθυντής της Mercedes F1, Ron Meadows, αποκλειστικά στο NewsAuto!

cars

Formula 1 Grand Prix Madrid από το 2026 ανακοινώθηκε και επίσημα

cars

GP Ισπανίας: Επιστροφή στις νίκες για Hamilton!

cars

MotoGP – Η Formula 1 εξαγόρασε εταιρεία-κλειδί του πρωταθλήματος

cars