CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Σακχίρ: Οριακή pole position για Bottas!

Ο Valtteri Bottas πανηγύρισε την pole position για το Grand Prix του Σακχίρ, δέκατο-έκτο και προτελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

H μικρή σε μήκος διαδρομή είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι διαφορές και είναι ενδεικτικό το γεγονός πως τους πρώτους τρεις χώριζαν μόλις 56 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Αξιοσημείωτη η παρουσία του George Russell στη δεύτερη θέση, με τη Mercedes να κλειδώνει για πολλοστή φορά την πρώτη σειρά του grid ενώ ο Max Verstappen ήταν μία ανάσα μακριά με τη Red Bull Racing.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Σακχίρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς στο δειλινό. Με τη θερμοκρασία αέρα στους 24 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 27.

Meanwhile fellow debutant Fittipaldi is running P20

The first time a Fittipaldi has qualified for a Grand Prix since 1994!#BahrainGP 🇧🇭 #F1 pic.twitter.com/CK7bv7p3m9

— Formula 1 (@F1) December 5, 2020

Στο Q1 ήταν ο Valtteri Bottas αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, με επίδοση στο 53.904, τον Max Verstappen 0.133sec πίσω του και τους George Russell, Lando Norris στα δύο δέκατα! Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκαν οι δύο οδηγοί της Haas, οι δύο οδηγοί της Williams και η Alfa Romeo του Kimi Raikkonen.

Στο Q2 τα μονοθέσια με υβριδικές μηχανές της Mercedes έδειχναν τα έχουν το πάνω χέρι, αν και στις… καθυστερήσεις ο Verstappen κατέβηκε στο 53.647 αφήνοντας πίσω του τους Sergio Perez (Racing Point) και Bottas.

Αντίθετα, ο teammate του, Alex Albon, αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Μαζί με τον Esteban Ocon (Renault), τον Sebastian Vettel (Ferrari), τον Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) και τον Norris (McLaren).

Norris out in Q2 after aborting his final run 😩

The Briton will line up P15 in Sakhir#BahrainGP 🇧🇭 #F1 pic.twitter.com/prPRwGLQEz

— Formula 1 (@F1) December 5, 2020

Έτσι στο Q3 βρέθηκαν οι δύο Mercedes, οι δύο Racing Point, οι δύο AlphaTauri, η Red Bull του Verstappen, η Renault του Daniel Ricciado, η McLaren του Carlos Sainz και η Ferrari του Charles Leclerc.

Στην πρώτη ζαριά ο Verstappen βρέθηκε προσωρινά στην pole, με χρόνο 53.591 αλλά η μεγάλη έκπληξη ήταν πίσω του, με τον Leclerc να είναι από το πουθενά, μόλις 22 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός! Αφήνοντας τις Mercedes στις θέσεις 3 και 4. Οι Racing Point βγήκαν με καθυστέρηση στην πίστα, με τον Perez να μπαίνει σφήνα ανάμεσα στις δύο Mercedes.

LEC: “It was really good. It was really good!”

Leclerc posts a mega lap to momentarily go P2 – he’s now watching from the pit wall! 📺#BahrainGP 🇧🇭 #F1 pic.twitter.com/qBAl9uzt8h

— Formula 1 (@F1) December 5, 2020

Με πέντε λεπτά ακόμα στο ρολόι, οι Mercedes έριξαν τη δεύτερη ζαριά τους και βελτίωσαν και οι δύο τους χρόνους τους, περνώντας στις θέσεις 1 και 2.

Και έριξαν και τρίτη στο φινάλε, όταν οι υπόλοιποι πήγαν για τη δική τους δεύτερη προσπάθεια. Ο Bottas δεν βελτίωσε το χρόνο του αλλά παρότι τόσο ο Russell όσο κι ο Verstappen βελτίωσαν τη δική τους επίδοση, δεν βελτίωσαν τη θέση τους Και έμειναν 26 και 56 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά.

Bottas


↕️


0.026s


↕️


Russell#BahrainGP 🇧🇭 #F1 pic.twitter.com/mBosxWc5CT

— Formula 1 (@F1) December 5, 2020

Έτσι ο Bottas πήρε την pole position και η Mercedes κλείδωσε ξανά την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Στη δεύτερη θα είναι οι Verstappen-Leclerc ενώ στην τρίτη ο Perez με την AlphaTauri του Daniil Kvyat.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Όπως πάντα, λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση έχουμε το Instagram F1 Live με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Τάκη Πουρναράκη. Το δημοφιλές ραντεβού με τα τελευταία νέα ενόψει του αγώνα της Κυριακής και ανάλυση όσων θα έχουν συμβεί στις κατατακτήριες δοκιμές. Αυτή την Κυριακή στις 18.30, 40 λεπτά προτού σβήσουν τα κόκκινα φώτα στην έρημό, ακολουθώντας seitanf1 & pournarakis.

Διαβάστε επίσης:

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο carsnews

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέα στοιχεία για την κατάσταση του Σουμάχερ: Δεν είναι πια ο Μίκαελ που ξέραμε στη Formula 1, λέει φίλος του

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Pole #98 για Hamilton

cars

Φόρμουλα 1: Κίνηση-ματ της Μερσέντες, φέρνει πίσω θρύλο της F1!

cars

Formula 1: Νέα σεζόν ίδιες συνήθειες για τη Red Bull – Επιβλητικό 1-2 των Φερστάπεν

cars

Απαισιόδοξος μετά τις δοκιμές εξέλιξης ο Vettel

cars

To επίσημο trailer της δεύτερης σεζόν «F1: Drive to Survive»

cars

Αλόνσο: Η μεγαλύτερη απογοήτευση της καριέρας του

cars

Τα μυστικά της Marina Bay σε 60sec (video)

cars

Ο Τεντ Κράβιτζ έχει άσχημα νέα για τον Σέρχιο Πέρεζ

cars