CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Τοσκάνης: Όσα έγιναν στο παρθενικό FP1 στο Μουτζέλο

O Valtteri Bottas σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Τοσκάνης, που αποτελεί τον ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Πρόκειται για την παρθενική εμφάνιση της εντυπωσιακής πίστας του Μουτζέλο στο καλεντάρι της Formula 1, με το ιταλικό σιρκουί να γίνεται το 72ο στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού που φιλοξενεί Grand Prix!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πανέμορφη Τοσκάνη υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 27 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 38 ενώ στην πορεία άγγιζε τους 45!

SING IT LOUDER, @LANDONORRIS 🕺#TuscanGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/GM47OZ89kk

— Formula 1 (@F1) September 11, 2020

Για πρώτη φορά φέτος υπήρχαν θεατές στις κερκίδες, σε μία θετικότατη εξέλιξη σε μία τόσο παράξενη, ελέω της παγκόσμιας πανδημίας του Covid-19 σεζόν.

Καθώς οι ομάδες πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο άγνωστο, παρά τη δουλειά στους προσομοιωτές, σε αντίθεση με άλλους αγώνες, είδαμε δράση στην πίστα από το πρώτο λεπτό. Με τους οδηγούς να προσπαθούν να εξοικειωθούν με την απαιτητική αγωνιστική διαδρομή και τους τεχνικούς να συλλέγουν πολύτιμα δεδομένα για ανάλυση.

📸 @Charles_Leclerc doesn’t miss the camera 😄👋#TuscanGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/GDKbDNaBnd

— Formula 1 (@F1) September 11, 2020

Οι πρώτοι γύροι ήταν αναγνωριστικοί αλλά μετά το πρώτο τέταρτο, οι πιλότοι άρχισαν να «γράφουν» χρόνους και μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας, ήταν ο Max Verstappen αυτός που έδειχνε το δρόμο για λογαριασμό της Red Bull Racing, με επίδοση στο 1.19.439, η οποία ήρθε χρησιμοποιώντας τη σκληρή γόμα ελαστικών της Pirelli.

Και λίγο μετά, ο Ολλανδός κινήθηκε ακόμα ταχύτερα, κατεβαίνοντας στο 1.19.017. Δέκα λεπτά μετά, ο Hamilton τον πλησίασε, όντας 52 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός, φορώντας όμως στη Mercedes του τη μέση γόμα.

Φτάνοντας στα μισά του δρόμου, οι οδηγοί παρέδωσαν τα πρώτα σετ ελαστικών και ήρθε η ώρα για τη χρήση της μαλακής γόμας. Με αυτή ο Bottas κατέβηκε στο 1.17.879, με τον Verstappen 48 χιλιοστά πίσω του, τη Ferrari του Charles Leclerc στα τρία δέκατα και τον Hamilton στα πέντε.

📻 “They don’t have radio at Racing Point?” – Grosjean

📻 “What the ****** is he doing man? I didn’t see him” – Perez#TuscanGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/6O5FSfsPgt

— Formula 1 (@F1) September 11, 2020

Επτά λεπτά πριν το φινάλε της 90λεπτης διαδικασίας ο Nicholas Latifi είχε μία έξοδο στη στροφή 2, που έφερε τη Williams στην άκρη της πίστας κοιτώντας ανάποδα, ωστόσο κατάφερε να μη κολλήσει στην αμμοπαγίδα ενώ τα μονοθέσια που ακολουθούσαν απέφυγαν την FW43 δίχως προβλήματα.

Στο φινάλε δεν είχαμε κάποια διαφοροποίηση στις πρώτες θέσεις. Είδαμε λοιπόν μία… μπερδεμένη κατάταξη σε σχέση με όσα συνήθως βλέπουμε στο FP1 και παρότι μία Mercedes είναι πάλι στην κορυφή, όλα δείχνουν πως αυτό το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει ανταγωνισμός για τα μαύρα βέλη.

BOT on 🔝

The @MercedesAMGF1 driver has also completed the most laps of anybody (27) 👏#TuscanGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/f48J8pL49c

— Formula 1 (@F1) September 11, 2020

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog του έπους της Μόντσα

Επίσημο: Στην Aston Martin από το 2021 ο Vettel

Briatore: «Αυτή δεν είναι Ferrari»

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Χάμιλτον: «Έχει κολλήσει η βελόνα»

cars

Formula 1 star Daniel Ricciardo fronts Tourism WA’s new global road trips campaign ‘Drive the Dream’ via Rhythm Creative, Perth

cars

F1: Πόσο κοστίζουν τα χαμένα Grand Prix;

cars

Formula 1: Έρχεται και η νέα Red Bull

cars

F1-GP Σιγκαπούρης: Πληθώρα αναβαθμίσεων για McLaren και AlphaTauri

cars

Δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Bottas και Alfa Romeo

cars

To F1 Vlog για το συναρπαστικό GP Γαλλίας (video)

cars

Ήρθε το νέο Renault Clio και το παίρνεις με 158 ευρώ το μήνα

cars

Alonso in ‘new’ talks to replace Verstappen at Red Bull

cars