CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Τοσκάνης: Pole #95 για τον Hamilton!

Μπορεί ο Valtteri Bottas να μονοπώλησε την κορυφή στις ελεύθερες δοκιμές, όμως την ώρα που μετρούσε, στη μάχη της pole position για το Grand Prix Τοσκάνης, ήταν η ώρα του Lewis Hamilton!

Ο Βρετανός ήταν ταχύτερος όλων στην απαιτητική πίστα του Μουτζέλο που φιλοξενεί τον ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, με τη Mercedes να κάνει για όγδοη συνεχόμενη φορά lock out στην πρώτη σειρά του grid.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πανέμορφη Τοσκάνη υποδέχθηκε ξανά ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 29 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 44!

Mugello ❤️#TuscanGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/MN9anerEmx

— Formula 1 (@F1) September 12, 2020

Στο Q1 οι Mercedes βρέθηκαν στην κορυφή με τον Valtteri Bottas να συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από τις ελεύθερες δοκιμές όπου είχε σημειώσει το τρία στα τρία, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.15.749 και ήταν 29 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του teammate του. Οι δύο Red Bull ακολούθησαν σε χρόνο αλλά μισό δευτερόλεπτο μακριά.

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, υπήρχε όπως πάντα μεγάλη μάχη, με τη μεγάλη έκπληξη να είναι ο αποκλεισμός του νικητή της περασμένης Κυριακής στη Μόντσα, του Pierre Gasly. Εκτός από τον οδηγό της AlphaTauri, αποκλείστηκαν ο Antonio Giovinazzi της Alfa Romeo, οι δύο Williams και ο Kevin Magnussen της Haas.

🙈

Verstappen and Stroll getting cosy in the pit lane #TuscanGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/1DfxnRWbad

— Formula 1 (@F1) September 12, 2020

Στο Q2 οι Mercedes έκαναν ξανά το 1-2, αυτή τη φορά με τον Hamilton 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Bottas και τις Red Bull να ακολουθούν, όμως με τον Max Verstappen αυτή τη φορά μόλις 1 δέκατο μακριά.

Εκτός συνέχειας έμειναν ο Landon Norris με τη McLaren (μετά από 15 συνεχόμενες παρουσίες στο Q3), ο Daniil Kvyat με την AlphaTauri, ο Kimi Raikkonen με την Alfa Romeo, ο Sebastian Vettel σε ένα ακόμα δύσκολο απόγευμα με τη Ferrari και ο Romain Grosjean με τη Haas.

Έτσι, στο Q3 προκρίθηκαν οι δύο Mercedes, οι δύο Red Bull, η McLaren του Carlos Sainz, οι δύο Racing Point, η Ferrari του Charles Leclerc και οι δύο Renault.

Στην πρώτη ζαριά ο Hamilton πέτυχε χρόνο 1.15.144 και ήταν 59 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον teammate του. Ακολουθούσαν οι δύο Red Bull, αυτή τη φορά με τον Verstappen 4 δέκατα μακριά και τον Alex Albon στα 8.

Στη δεύτερη ζαριά o Hamilton δεν βελτίωσε το χρόνο του αλλά αυτό δεν τον επηρέασε αρνητικά καθώς οι κίτρινες σημαίες που προκλήθηκαν από την έξοδο της Renault του Esteban Ocon, χάλασαν τις προσπάθειες των υπολοίπων.

Ocon came off the track in the final moments of Q3, which brought out the yellow flags, and meant Bottas was unable to complete his flying lap#TuscanGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/THlDrdkayk

— Formula 1 (@F1) September 12, 2020

Έτσι η πρώτη σειρά της εκκίνησης ανήκει στις Mercedes, η δεύτερη στις Red Bull, ο Leclerc έκανε την έκπληξη και θα βρεθεί στην τρίτη, με τη Racing Point του Lance Stroll δίπλα του, αφού παρότι πλασαρίστηκε ψηλότερα, ο Perez έχει μία θέση ποινής αφού κρίθηκε υπαίτιος της χθεσινής σύγκρουσης με τον Raikkonen.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog του έπους της Μόντσα

Επίσημο: Στην Aston Martin από το 2021 ο Vettel

Briatore: «Αυτή δεν είναι Ferrari»

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ούτε τώρα δεν θα χριστεί ιππότης ο Lewis Hamilton

cars

Ισραηλινός δοκιμαστής στη Williams!

cars

F1: Λευκός καπνός!

cars

F1 GP Βραζιλίας: Η pole στον Magnussen!

cars

Προεπισκόπηση Grand Prix Σιγκαπούρης: η Φόρμουλα 1 εισέρχεται στον ρυθμό της νύχτας

cars

Οι 50 πολυτιμότερες αθλητικές ομάδες στον κόσμο το 2023

cars

Max Verstappen: Ποιά είναι τα ρεκόρ που τον κάνουν μεγάλο οδηγό;

cars

Όλο και πιο κοντά στην Aston Martin o Vettel!

cars

Puma Hires A$AP Rocky as Creative Director of Formula 1 Partnership

cars