CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Τουρκίας: Όλα μούσκεμα στο FP3

Τρία στα τρία για τη Red Bull Racing και τον Max Verstappen στο πλαίσιο του Grand Prix Τουρκίας, δέκατο-τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Μόνο που αυτή τη φορά, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο καιρός, με τη βροχή να κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα στο Istanbul Park. Θυμίζουμε πως χθες, οι οδηγοί αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα αφού παρότι στεγνό, το οδόστρωμα παρείχε ελάχιστη πρόσφυση αφού το τελευταίο του στρώμα έπεσε μόλις δέκα ημέρες πριν!

Ήρθε και η βροχή να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες εξ αρχής και είναι χαρακτηριστικό πως μόλις 3 οδηγοί τόλμησαν να κάνουν διψήφιο αριθμό γύρων (Sebastian Vettel 14, Kimi Raikkonen 13, Antonio Giovinazzi 10).

👀#TurkishGP 🇹🇷 #F1 pic.twitter.com/94HEJ4iiRH

— Formula 1 (@F1) November 14, 2020

Μάλιστα, οι οδηγοί της Williams (George Russell και Nicholas Latifi) και ο Lewis Hamilton, έκαναν μόνο installation laps, δίχως να σημειώσουν χρόνο.

Το πόσο δύσκολα θα ήταν τα πράγματα φάνηκε εξ αρχής, απλά όσο περνούσε η ώρα δυνάμωνε και η βροχή. Παρά τις περιορισμένες προσπάθειες, προλάβαμε να δούμε αρκετά απρόοπτα σε αυτή την ωριαία διαδικασία.

Esteban Ocon 📻 “He hit me”

Charles Leclerc and the Renault come together, but they both appear okay to carry on without any damage#TurkishGP 🇹🇷 #F1 pic.twitter.com/jrpZbd8wzz

— Formula 1 (@F1) November 14, 2020

Το πρώτο τετ α κε ήρθε από τη Racing Point του Sergio Perez, στη στροφή 7, ενώ με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών είχαμε τη σύγκρουση των Charles Leclerc και Esteban Ocon στη στροφή 12. Αμφότεροι συνέχισαν δίχως ζημιές στη Ferrari και τη Renault αντίστοιχα.

A dramatic Charles Leclerc spin 🔄

But he’s back on track and currently sitting in P2 behind Max Verstappen#TurkishGP 🇹🇷 #F1 pic.twitter.com/o9DAilzw8z

— Formula 1 (@F1) November 14, 2020

Carlos took a different route… 👀

With little under 25 minutes left of the session, there are now no cars out on track#TurkishGP 🇹🇷 #F1 pic.twitter.com/jaOeWITSYr

— Formula 1 (@F1) November 14, 2020

Λίγο αργότερα ο Μονεγάσκος είχε μία θεαματική έξοδο, όπως άλλωστε και ο Daniil Kvyat και μάλιστα δις (AlphaTauri), ο Carlos Sainz στη στροφή 2, ο Lando Norris (McLaren), o Vettel αλλά και ο Giovinazzi (επίσης δις).

Antonio Giovinazzi is off at Turn 2

His front wing just clips the wall as he spins but he’s okay to carry on#TurkishGP 🇹🇷 #F1 pic.twitter.com/vce4rLzHcH

— Formula 1 (@F1) November 14, 2020

Στην κατάταξη, ουσιαστικά είχαμε τους χρόνους από τις πρώτες προσπάθειες των οδηγών, όταν ακόμα είχαμε καλύτερες συνθήκες. Με τον Verstappen στην κορυφή, τις Red Bull να κάνουν το 1-2 και τον Leclerc να μπαίνει σφήνα ανάμεσά τους.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Όσο για τη δράση του Σαββατοκύριακου, η Pole Position θα προκύψει από τις κατατακτήριες που αρχίζουν στις 14.00. Μένει να δούμε πως θα είναι οι συνθήκες και πόσο η βροχή θα επηρεάσει τη διαδικασία.

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει ακόμα νωρίτερα, στις 12.10, με το κλασικό πλέον ραντεβού στο Instagram F1 Live με τον Πάνο Σεϊτανίδη και τον Τάκη Πουρναράκη, στις 11.30 το πρωί. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ακολουθώντας τα προφίλ «seitanf1» και «pournarakis» στο Instagram.

Διαβάστε επίσης:

F1 Vlog για όσα έγιναν στο GP Εμίλια Ρομάνια (video)

O No1 μηχανικός του Hamilton μιλάει αποκλειστικά στο carsnews

O Αγωνιστικός Διευθυντής της Mercedes F1, Ron Meadows, αποκλειστικά στο carsnews!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Michael Schumacher: 7 χρόνια από την στιγμή που πάγωσε ο χρόνος

cars

Θύμα ληστείας στον τελικό του Euro o Lando Norris

cars

F1: Έως το 2026 στη McLaren ο Oscar Piastri

cars

Ποιό αστέρι της Formula 1 πουλά κλασικό Fiat 500;

cars

F1: Νέο πολυετές συμβόλαιο του Norris με τη McLaren

cars

Red Bull’s story so far as they become six-time champions

cars

Νιούι: ‘Ο Φερστάπεν ανήκει πια στους κορυφαίους όλων των εποχών’

cars

AlphaTauri CEO says team have selected new 2024 ‘identity’

cars

Vasseur και Wolff διαφωνούν με τα νέα ελαστικά της Pirelli χωρίς θερμαντικές κουβέρτες

cars