CARSNEWS
F1 & RACES

Fernando Alonso, o… «Νονός»

Στα 20 χρόνια της καριέρας του Fernando Alonso στον μαγικό κόσμο της Formula 1, τον έχουν συνοδέψει πολλοί χαρακτηρισμοί. Είναι όμως η πρώτη φορά που τον αποκαλούν… “Νονό”!

Υπεύθυνος για αυτή την ατάκα είναι ο νέος CEO της Renault, Luca de Meo, που στο πλαίσιο συνέντευξής του στο βρετανικό Top Gear, αναφέρθηκε στους μακροπρόθεσμους στόχους της Alpine F1 και το πως μπορεί να βοηθήσει ο Ισπανός στην προσπάθεια επίτευξής τους.

«Η Renault είναι το σπίτι του Fernando και θέλω να χρησιμοποιήσει όλη του την εμπειρία για να μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε. Έχει διαφορετικό ρόλο από εκείνον που είχε πριν από 15 χρόνια. Για όλους στην ομάδα είναι ο “ο Νονός”. Το μόνο που του ζητώ είναι να μας βοηθήσει να γίνουμε ξανά κορυφαία ομάδα, γιατί αυτός είναι ο στόχος μας. Και μπορεί να μας βοηθήσει», είπε ο 53χρονος.

Alonso-Bahrain21-g1000x600

Όμως αυτή είναι μόνο η μία πλευρά του νομίσματος. Η Alpine τι μπορεί και τι πρέπει να κάνει για να βοηθήσει τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και τον teammate του, Esteban Ocon;

«Εμείς επικεντρωνόμαστε στο να του προσφέρουμε ένα μονοθέσιο με το οποίο να απολαμβάνει την οδήγηση. Και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε ένα Grand Prix, έτσι δεν είναι; Ίσως πρέπει να σταθούμε και λίγο τυχεροί αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τον Fernando και τον Esteban», τόνισε ο de Meo.

Ο Ιταλός μάνατζερ δήλωσε πως το project συμμετοχής της Alpine στη Formula 1 δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και σε αυτό βοηθούν οι αλλαγές σε ότι αφορούν στα οικονομικά δεδομένα στο σπορ.

Alonso-Bahrain21-i1000x600

«Φυσικά και μας βοηθάει το budget cap. Οι μεγάλες ομάδες ξόδευαν τα διπλά και τα τριπλά από αυτά που μπορούσαμε εμείς. Ο κανονισμός αυτός θα βοηθήσει στο να υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και περισσότερο θέαμα», σχολίασε ο Μιλανέζος.

Όσο για τον Alonso, επιστρέφει την προσεχή Κυριακή στην πίστα όπου μας πρόσφερε δύο συγκλονιστικές μάχες με αντίπαλο τον Michael Schumacher, το 2005 και το 2006. Και θα έχει στη διάθεσή του μία A521 που θα έχει αναβαθμίσεις. Αρκεί να καταφέρει να αποφύγει και τα… περιτυλίγματα των σάντουιτς, καθώς ένα τέτοιο, τον οδήγησε στην εγκατάλειψη στην πρεμιέρα της σεζόν στο Μπαχρέιν.

Alonso-Bahrain21-b1000x600

Διαβάστε επίσης:

Εφεδρικός οδηγός στην Aston Martin o Hulkenberg!

F1: Του πήρε τη δουλειά, του πήρε και τη γυναίκα!

Οι αγώνες που έκαναν τον Hamilton να ερωτευτεί την F1 (video)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1 2025 schedule: Australia to host opener as 24-race calendar confirmed

cars

F1 GP Άιφελ: Νίκησε και ισοφάρισε τοv Schumacher o Hamilton

cars

Arnoux: Verstappen… σφαγέας, Binotto ασυγχώρητος!

cars

To F1 Vlog της πρεμιέρας του 2021 (video)

cars

Πως η Stake F1 Team… προσπερνάει τους στοιχηματικούς περιορισμούς!

cars

Formula 1: Ο χορός των δισ., ο μύθος Φερστάπεν και το… 2025 που όλοι περιμένουν!

cars

H νέα Mercedes για πρώτη φορά στην πίστα (video)

cars

F1 GP Ίμολα: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas

cars

The unique post-F1 detail in Fernando Alonso’s new Aston Martin contract

Bury