CARSNEWS
AUTONEWS

Ferrari: Αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μετά το 2025! Η τεχνολογία δεν είναι έτοιμη ακόμα.

Η Ferrari έκανε τα πρώτα της βήματα στον κόσμο του εξηλεκτρισμού, καθόλου δειλά αλλά με στόμφο και… έπαρση, όταν παρουσίασε το 2013 την LaFerrari – ένα υβριδικό hypercar με τον ατμοσφαιρικό V12 των 6,3 λίτρων να συνεργάζεται με ένα σύστημα τύπου KERS που πρόσφερε 163 άλογα επιπλέον. Καθώς η παραγωγή της LaFerrari ήταν περιορισμένη όμως (499 coupe και άλλες 210 Aperta), έπρεπε να περιμένουμε μέχρι φέτος για το πρώτο υβριδικό μοντέλο “μαζικής παραγωγής” από το Maranello. Η SF90 Stradale των 1.000 ίππων είναι η πρώτη κίνηση της Ferrari προς την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η ίδια όσον αφορά στις πωλήσεις των εξηλεκτρισμένων μοντέλων – 60% επί του συνόλου μέχρι το 2022.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της, Louis Camilleri, όμως, θα πρέπει να περιμένουμε κάποια χρόνια ακόμα για το λανσάρισμα ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. Ο Camilleri αποκάλυψε ότι η Ferrari εξέταζε την περίπτωση ενός ηλεκτρικού GT αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ιδέα καθώς η τεχνολογία δεν βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο που την θέλει.

Υπάρχουν ακόμα σημαντικά ζητήματα αναφορικά με την αυτονομία και την ταχύτητα φόρτισης. Τελικώς λοιπόν, θα λανσάρουμε ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Αλλά θα είναι μετά το 2025. Όχι στο προσεχές μέλλον.

Δήλωσε ο Camilleri, αποκαλύπτοντας στην συνέχεια ότι η εταιρία δεν έχει αποκλείσει ακόμα εναλλακτικές τεχνολογίες όπως το υδρογόνο ή τα βιοκαύσιμα. Όλες οι πιθανές λύσεις για το μέλλον είναι ακόμα στο τραπέζι και όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, τόσο θα αλλάζουν τα δεδομένα και η πλάστιγγα ενδεχομένως θα γέρνει προς την μία ή την άλλη πλευρά. Προς το παρόν πάντως, η Ferrari απολαμβάνει το γεγονός ότι ετοιμάζεται να κλείσει άλλη μία χρονιά-ρεκόρ και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Related Articles

Ford Bronco Sport. Φέρνει το off-road σε μία κατηγορία όπου λείπει χαρακτηριστικά!

cars

Mercedes-Benz EQS. Με “αποστειρωμένη” καμπίνα και επαναστατικό AI.

cars

Abarth 695 biposto– H αρχή της δημιουργίας του

cars

Ford Ranger Raptor Black Force by Βροχίδης-Χατζής. Ακόμη πιο βελτιωμένο

cars

Renault. Ηγείται στην Ευρώπη με τα Clio και ZOE,

cars

Αυτοί είναι οι 10 καλύτεροι κινητήρες για το 2020!

cars

Ducati Diavel V4 – Aναγνωρισμένα όμορφη

cars

Ford: Στο σφυρί η πρώτη ολοκαίνουρια Shelby Mustang GT500

cars

Subaru BRZ Super GT300. Από τον δρόμο, στις πίστες.

cars