CARSNEWS
F1 & RACES

Ferrari: Γιατί έχασε -ξανά- την μάχη της εξέλιξης;

Η Ferrari ξεκίνησε πολύ δυνατά την φετινή σεζόν δείχνοντας ικανή να διεκδικήσει με αξιώσεις τα δύο πρωταθλήματα. Οι προσδοκίες αυτές, όμως, δεν άργησαν να διαψευστούν.

Αυτό το σενάριο είναι αρκετά γνώριμο στους φίλους της Scuderia κατά τα τελευταία χρόνια. Τόσο το 2017 όσο και το 2018, η Ferrari -με τον Seb Vettel να ηγείται τότε της προσπάθειας- είχε παρουσιαστεί πανίσχυρη μέχρι και το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Τότε ήταν η Mercedes που είχε καταφέρει να την ξεπεράσει σημαντικά στο δεύτερο μισό της σεζόν. Φέτος ήταν η Red Bull. Φυσικά, ακόμη και μέχρι να γίνει αυτό η Ferrari είχε φροντίσει από μόνη της να βρεθεί σε δυσχερή βαθμολογικά θέση. Τόσο λόγω των προβλημάτων αξιοπιστίας που αντιμετώπισε, όσο και λαθών στρατηγικής.

Για τον επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, οι λόγοι μιας ακόμη ήττας της Scuderia σε πόλεμο εξέλιξης είναι ξεκάθαροι. “Πιστεύω ότι σε αντίθεση με εμάς η Red Bull είχε έναν πολύ ξεκάθαρο βασικό στόχο. Την μείωση του βάρους στο μονοθέσιο της” δήλωσε ο Binotto. “Από την άλλη, εμείς έπρεπε να κερδίσουμε σε αεροδυναμική απόδοση” συμπλήρωσε.

Ο Binotto πιστεύει ότι η πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει η Ferrari ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη της Red Bull. Ένας ακόμη λόγο, σύμφωνα με τον Ιταλό, είναι η πρόωρη διακοπή των αναβαθμίσεων φέτος. “Η εξέλιξη που κάναμε δεν αρκούσε. Σταματήσαμε πολύ νωρίς. Όχι μόνο από επιλογή αλλά και για λόγους κόστους” σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Binotto η Ferrari στράφηκε αρκετά νωρίς στην εξέλιξη του μονοθέσιού της για το 2023. “Ήταν η σωστή απόφαση; Το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς θα μας δώσει την απάντηση. Το σημαντικότερο είναι πως φέτος ήμασταν ανταγωνιστικοί. Και αυτός ήταν ο στόχος μας εξαρχής” υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ferrari.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Formula 1: Τιμώντας τον Seb Vettel

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Ένας αντιπροσωπευτικός επίλογος ( video)

Ferrari: Διαψεύδει τα περί αντικατάστασης Binotto

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Διαβάστε σήμερα στην Απογευματινή: Περισσότερα λεφτά στην τσέπη με τη νέα φόρμουλα – Κρατήσεις δύο ταxυτήτων για εργαζομένους και συνταξιούχους

cars

Η F1 δεν θα «πηδήξει» την ουρά εμβολιασμού κατά του Covid-19

cars

F1: Μείωση μισθών και υποχρεωτικές άδειες στη McLaren

cars

Ο Schumacher έβαλε τα θεμέλια της επιτυχίας της Mercedes

cars

Έρχεται η… βόμβα: Ο Χάμιλτον πάει στην Ferrari

cars

F1 Vlog για το Grand Prix του Άιφελ

cars

F1 GP Ουγγαρίας: Σειρά του Hamilton στο FP3

cars

5 storylines we’re excited about ahead of the US GP

cars

Αποκάλυψη για τη Red Bull RB16B (video)

cars