CARSNEWS
NEW MODELS

Ferrari εναντίον Porsche: Ποιος έχει τον καλύτερο ήχο; (Video)


H ΑΙΩΝΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ… ΗΧΟΥ!

  • 18/4/2020

Σε έναν αγώνα αυτοκινήτου, προφανώς το πρώτο πράγμα που μετράει είναι η νίκη. Όμως υπάρχουν και άλλα πράγματα όπως για παράδειγμα η αίσθηση που κάνει στο πέρασμά του κάθε αυτοκίνητο. Και κυρίως ο ήχος που βγάζει.

Ένας Ιταλός Youtuber κατάφερε να συλλέξει όλα τα πλάνα που υπήρχαν από μία ανάβαση στο Gubbio στα πλαίσια του FIA Hill Climb Massters του 2019. Και εστιάζει πάνω σε δύο μοναδικά αυτοκίνητα.

Από τη μια είναι η Porsche 991 GT3 Cup την οποία οδηγεί ο Ισπανός Humberto Janssens με τον 3,8 εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα να αποδίδει 460 άλογα. Το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με ένα σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων, με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός πίσω και βάρος μόλις στα 1.170 κιλά.

Απέναντί της βρίσκεται ένα άλλο διαμάντι, η Ferrari 458 Challenge Evo που οδηγεί ο Roberto Ragazzi με τον ατμοσφαορικό V8 των 4,9 λίτρων και τα 570 άλογα. Το κιβώτιο εδώ είναι αυτόματο διπλοσύμπλεκτο ενώ το βάρος είναι γύρω στα 1.300 κιλά.

Για την ιστορία στον συγκεκριμένο αγώνα αυτή η Porsche ήταν περίπου 3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από την Ferrari. Όμως το νόημα της συλλογής των πλάνων στο video είναι για να ακούσουμε τα αυτοκίνητα και να διαλέξουμε ποιό μας αρέσει περισσότερο “ηχητικά”. Εμείς δεν μπορούμε να αποφασίσουμε όσες φορές και να το δούμε. Εσείς;

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Mercedes-AMG ασπάζεται το ηλεκτρικό turbo

cars

Αποκαλυπτήρια για τη «νέα» Ferrari

cars

Έτοιμο για απογείωση το μεγαλύτερο αερόπλοιο στον κόσμο

cars

Γερμανικός «εμφύλιος» λόγω… Audi! (video)

cars

Το Hyundai i20 N είναι το προσιτό GTI που όλοι περιμένουμε

cars

Τα 10 πιο άσχημα αυτοκίνητα όλων των εποχών!

cars

Έρευνα: Οι πολύ χαμηλές ταχύτητες σκοτώνουν (Video)

cars

Μία γεύση από το επόμενο Toyota GR86

cars

Αυτό το κλασικό Mini έχει την άδεια να σκοτώνει

cars