CARSNEWS
F1 & RACES

Ferrari: Η ημερομηνία παρουσίασης του νέου μονοθέσιου

Η Ferrari έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την Aston Martin που ανακοίνωσε την παρουσίαση του νέου μονοθέσιου της για το 2023. Και μάλιστα όχι σε κάποια τυχαία ημερομηνία.

Η παρουσίαση θα γίνει ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου. Το σχετικό promo της Scuderia στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφει: «ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Είστε έτοιμοι να ερωτευτείτε;». Το επίσημο poster της παρουσίασης είναι, φυσικά, κόκκινο και περιλαμβάνει ένα σχέδιο μονοθέσιου F1.

Δεν είναι γνωστό ακόμη το όνομα του νέου αγωνιστικού. Για την ώρα η Ferrari αναφέρεται σε αυτό με τον εσωτερικό της κωδικό 675. Το περσινό μονοθέσιο είχε ονομαστεί F1-75 για να τιμήσει την 75η επέτειο από την παραγωγή της πρώτης Ferrari. Από το 2015 η Scuderia συνηθίζει να ονομάζει τα μονοθέσια της με τα αρχικά SF και έναν αριθμό -συνήθως τα δύο τελευταία ψηφία του έτους- να ακολουθεί. Θα μπορούσε, δηλαδή, το νέο μονοθέσιο να ονομαστεί SF-23;

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός του νέου μονοθέσιου είχε ήδη ολοκληρωθεί πριν την πρόσφατη αλλαγή στο team management. Όπως και η F1-75, η νέα Ferrari έχει σχεδιαστεί από τους Cardile, Sanchez και Montecchi. Πάντα υπό την καθοδήγηση του εμβληματικού για την Scuderia, Rory Byrne.

Ο Νοτιοαφρικανός -ο οποίος ανανέωσε φέτος μέχρι το 2025 με την Scuderia- φημολογείται ότι θα ασχοληθεί και με την προετοιμασία του Simone Resta για την θέση του τεχνικού διευθυντή. Πληροφορίες από την Ιταλία θέλουν τον Resta να επιστρέφει στο Maranello μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Vasseur.

H Ferrari είχε παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πακέτο φέτος. Ιδίως στον έναν γρήγορο γύρο. Για το 2023 θα προσπαθήσει να διατηρήσει αυτήν την δυναμική και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1: Η Ford εξετάζει επιστροφή μέσω Red Bull

Wolff: Βέβαιος ότι ο Hamilton θα παραμείνει στην Mercedes

Grosjean: Ο Vasseur μπορεί να τα καταφέρει στη Ferrari

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1-GP M. Βρετανίας: Τα πάθη της Ferrari

cars

Ταξιδιάρικο F1 Vlog γυρισμένο στο Red Bull Ring (video)

cars

Νέο ντοκιμαντέρ «ρίχνει» φως στην κατάσταση του Σουμάχερ

cars

Formula 1 2024: Τα νέα μονοθέσια

cars

Θεσσαλονίκη: Τέρμα τα γκάζια από το μονοθέσιο της Formula 1 στη νέα παραλία (video)

cars

Επίσημο: Grand Prix στο Μαϊάμι από το 2022!

cars

Εισιτήριο… 3 ευρώ για το Grand Prix Τουρκίας!

cars

F1: Οι τελευταίες δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι

cars

Παρουσίασε τα αγωνιστικά της χρώματα η Renault F1!

cars