CARSNEWS
NEW MODELS

Ferrari και FCA ίσως φτιάχνουν ιατρικούς αναπνευστήρες

Μπορεί οι αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν αναστείλει την παραγωγή οχημάτων αλλά σε περίοδο κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε με τον κορωνοϊό, οι εγκαταστάσεις τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση άλλων κατασκευαστικών αναγκών. Καθώς η Ιταλία δοκιμάζεται έντονα με την εξάπλωση του ιού, οι άνθρωποι της Ferrari και της FIAT Chrysler Automobiles είναι σε επαφές με την Siare Engineering, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ιατρικών μηχανημάτων της χώρας, για να τη βοηθήσουν στην παραγωγή αναπνευστήρων για τα νοσοκομεία.

Ο κ. Gianluca Preziosa, Διευθύνων Σύμβουλος της Siare Engineering, δήλωσε ότι στις αυτοκινητοβιομηχανίες υπάρχει τεχνολογία, τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ηλεκτρονική και τη μηχανική αερίων που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή συσκευών αναπνευστήρων για τη μηχανική υποστήριξη αναπνοής σε βαριά ασθενείς. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συζητούμε με την FIAT Chrysler Automobiles, τη Ferrari και τη Marelli για να δούμε εάν θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν στη διαδικασία με το να μας παρέχουν τα απαραίτητα ηλεκτρονικά τμήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Preziosa, η ιταλική κυβέρνηση ζήτησε από την εταιρεία του να αυξήσει τον αριθμό των ιατρικών αναπνευστήρων που κατασκευάζει μηνιαίως σε 500 από τους 160 που είναι η ως τώρα παραγωγική δυναμική της. Επίσης, τόνισε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες και η Marelli έχουν μεγάλη ικανότητα να αποκτούν ταχύτερα τα απαραίτητα εξαρτήματα και για τους ιατρικούς αναπνευστήρες, μέσω του παγκόσμιου δικτύου των προμηθευτών τους, κάτι που θα βοηθήσει στη παραγωγική διαδικασία και στην εκπλήρωση του στόχου.

Εκπρόσωπος της Ferrari και της FCA δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών εξετάστηκαν δύο ενδεχόμενα. Είτε να παρέχουν εργαζόμενούς τους που θα προστεθούν στο δυναμικό της Siare Engineering και θα απασχολούνται στις εγκαταστάσεις της, είτε να αναλάβουν την κατασκευή των απαραίτητων εξαρτημάτων για τους ιατρικούς αναπνευστήρες στα εργοστάσιά τους. Μάλιστα, κάποια από αυτά θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης, αρκεί η Siare να συμφωνήσει να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Θυμίζουμε ότι η Κίνα ήταν η πρώτη που έβαλε τις αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας να κατασκευάζουν ιατρικά μηχανήματα και αναλώσιμα για να υπάρχει επάρκεια στην προσπάθεια καταπολέμησης εξάπλωσης του κορωνοϊού και στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων. Την ιδέα αποφάσισαν να ακολουθήσουν και άλλες χώρες, με πρόσφατο το παράδειγμα των ΗΠΑ όπου κυβερνητικά στελέχη συζητούν με ανθρώπους της Ford και της General Motors πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην παραγωγή ιατρικών αναπνευστήρων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μειώσεις μισθών και αναστολές συμβάσεων στη McLaren!

cars

Toyota Supra πωλείται για ένα κομμάτι ψωμί

cars

H Aston Martin βγάζει στο σφυρί τα «ασημικά» της

cars

Ένα σπέσιαλ Honda Civic Type R από την Mugen

cars

Η Koenigsegg μάς ξεναγεί σε μια έκθεση που δεν έγινε ποτέ (Video)

cars

Όλοι βλέπουν την… πλάτη του Hamilton!

cars

Άγνωστοι «σήκωσαν» στον αέρα τη νέα Corvette (Video)

cars

Πόσο καύσιμο μπορείς να κερδίσεις από τις ζάντες;

cars

Το ψηφιακό λανσάρισμα του Audi A3

cars