CARSNEWS
AUTONEWS

Ferrari: Ο σχεδιασμός ειδικά για γυναίκες είναι λάθος.

Υπάρχει μία πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στη δημιουργία ενός αυτοκινήτου που θα είναι ελκυστικό στο γυναικείο φύλο και στον σχεδιασμό ενός αυτοκινήτου “ειδικά” για να είναι ελκυστικό στις γυναίκες. Η γραμμή αυτή γίνεται ακόμα λεπτότερη όταν αναφερόμαστε σε ένα sports car και μία από τις κορυφαίες εταιρίες στην κατασκευή sports cars, η Ferrari, πιστεύει ότι δεν υπάρχει λόγος για ένα μοντέλο που θα απευθύνεται πρωταρχικά στις γυναίκες. Όχι μόνο αυτό, αλλά προτείνει την άποψη ότι κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος!

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός γυναικών που θέλουν να οδηγούν Ferrari. Κάτι σημαντικό που μάθαμε, είναι ότι δεν επιθυμούν μία “γυναικεία” Ferrari.

Δήλωσε ο επικεφαλής marketing της ιταλικής φίρμας, Enrico Galliera στο Arabian Business για να συμπληρώσει:

Μία γυναίκα που θέλει ένα sports car θέλει να οδηγεί ένα sports car. Το λάθος που κάνουν οι εταιρίες και εμείς προσπαθούμε να αποφύγουμε, είναι ο σχεδιασμός ενός αυτοκινήτου ειδικά για γυναίκες. Σχεδιάζω ένα αυτοκίνητο που προκαλεί συναισθήματα. Οι άντρες και οι γυναίκες έχουν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες άλλωστε.

Αυτό που έκανε η Ferrari για να αυξήσει τις πωλήσεις τις στο γυναικείο κοινό είναι να προωθήσει τις εμπειρίες που μπορεί να μοιραστεί ένα ζευγάρι. Μέσω διοργανώσεων ανά τον κόσμο, όπου οι καλεσμένοι έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν το περιβάλλον, το φαγητό σε ποιοτικά εστιατόρια, η Ferrari ποντάρει στην εμπειρία χρήσης και ιδιοκτησίας ενός εκ των μοντέλων της. Αυτό που δεν είναι διατεθειμένη να κάνει,  είναι “χατίρια” όσον αφορά στο χρώμα.

Είμαστε διαφορετικοί σε σύγκριση με άλλους κατασκευαστές. Έχουμε μία επιτροπή που αποφασίζει αν το αίτημα του πελάτη συμβαδίζει με την θέση της Ferrari. Στο παρελθόν, είχαμε έναν πελάτη που ζήτησε να βαφτεί το αυτοκίνητο σε ροζ χρώμα. Είπαμε συγγνώμη, δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό.

Αν μη τι άλλου, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι ειλικρινής.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δίωρο καθημερινό ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ στον STATUS 107.7

cars

Νέα Skoda Octavia. Έτοιμη να αποκαλυφθεί

cars

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να κρύβει τις τεράστιες ευθύνες του Κώστα Αχ. Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών

cars

Συνεργασία Jeep με Honor

cars

Στον ανακριτή τα μέλη του κυκλώματος που διακινούσε νοθευμένα καύσιμα και ποτά μπόμπες – Καρέ καρέ από drone η δράση τους

cars

Μαρία Σάκκαρη: Εύκολη πρόκριση στον 3ο γύρο του Miami Open με νίκη επί της Γουάν

cars

Porsche – “Πολύ σπορ” ο εξηλεκτρισμός της 911

cars

Έρχεται στην Ευρώπη το ηλεκτρικό Genesis GV60.

cars

Η Toyota Ελλάς στηρίζει το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

cars