CARSNEWS
F1 & RACES

Ferrari: Ο Ross Brawn αντικαταστάτης του Binotto;

Παρά την πρόσφατη διάψευση από την Ferrari, οι φήμες για αντικατάσταση του Mattia Binotto επιμένουν. Αυτή τη φορά, ρεπορτάζ της La Stampa θέλει τον Ross Brawn να επιστρέφει στην Scuderia.

Το σενάριο μπορεί να μοιάζει τρελό. Άλλωστε ο ίδιος ο Brawn δήλωσε πρόσφατα ότι δεν θα συμμετέχει άλλο ενεργά ως managing director της F1 και θα περιοριστεί σε συμβουλευτικό ρόλο. Σύμφωνα με τον Βρετανό η επιθυμία του είναι να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του και να ξεκουραστεί.

Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτά που απαιτούνται για τον team principal της πιο ιστορικής ομάδας του grid. Η θέση του επικεφαλής της Scuderia ήταν ανέκαθεν μία από τις δυσκολότερες στην F1. Ωστόσο, ο Brawn μόνο άγνωστος δεν είναι στο Maranello. Με τους Jean Todt και Michael Schumacher είχαν σχηματίσει την dream team της Ferrari η οποία είχε σαρώσει τα πάντα από το 2000 έως το 2004.

Σίγουρα οι tifosi θα ενθουσιάζονταν στην προοπτική επιστροφής ενός τόσο ικανού στελέχους. Όμως, το φαβορί για την θέση του Binotto, εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες, είναι άλλο. Πρόκειται για τον Frederic Vasseur, νυν team principal στην Alfa Romeo.

Ο Vasseur ήταν ο πρώτος team manager με τον οποίον είχε δουλέψει ο Leclerc το 2018. Έχουν επίσης τον ίδιο μάνατζερ, τον Nicolas Todt, ο οποίος μάλλον δεν χρειάζεται συστάσεις. Δεν μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα πόση δόση αλήθειας έχουν όλα αυτά τα δημοσιεύματα.

Ποιοι διαδίδουν αυτές τις φήμες;

Η Ferrari είχε διαψεύσει πρόσφατα αυτές τις φήμες. Όμως, εκείνες επιμένουν. Και θα ήταν εύλογο να υποθέσουμε ότι είναι κυρίως το “στρατόπεδο” του Leclerc που θα επιθυμούσε μία αλλαγή στην ηγεσία της Scuderia. Ο Charles και το περιβάλλον του φαίνεται ότι είναι έντονα δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη της περσινής σεζόν.

Όχι μόνο λόγω των λαθών στρατηγικής που κόστισαν κυρίως στον Μονεγάσκο. Είναι εμφανές ότι υπάρχει δυσαρέσκεια και λόγω του ότι ο Binotto -και η Ferrari κατ’ επέκταση- δεν έχουν χρίσει τον Leclerc ως ξεκάθαρο νούμερο ένα εντός της ομάδας. Και αυτό παρά το ότι ο Charles είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τον Sainz φέτος.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι αυτή τη στιγμή εκτυλίσσεται μία διελκυστίνδα ισχύος εντός της Ferrari. Η πλευρά Leclerc επιθυμεί αλλαγή στην ηγεσία. Από την άλλη η πλευρά του Sainz επιθυμεί να διατηρηθούν τα πράγματα ως έχουν. Δύο είναι τα μεγάλα ερωτήματα. Θα αντέξει ο Binotto στην μεγάλη πίεση που του ασκείται; Και -κυρίως- ποια θα είναι η απόφαση του προέδρου Elkann;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Sebastian Vettel: Αυλαία σε μια σπουδαία παράσταση ( video)

Pirelli: 30% αύξηση προσπερασμάτων το 2022

Honda: Το δώρο της στον Verstappen

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο Χάμιλτον σχεδιάζει το δικό του πολυτελές ρολόι, υπάρχουν μόνο 44 σε ολόκληρο τον κόσμο

cars

F1 GP Ουγγαρίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1 (video)

cars

Ο Ecclestone «στέλνει» τον Wolff στην Aston Martin

cars

F1 Μπαχρέιν Test 2024 τελευταία νέα

cars

Audi: Θέλει νίκες στην F1 από το 2028

cars

Serious Qatar GP concerns after vomiting, near fainting and medical centre checks

cars

Pirelli: 30% αύξηση προσπερασμάτων το 2022

cars

Στον Φερστάπεν αρέσει η βροχή και το χάος στο Σπα

cars

F1: Ο χρωματισμός της Alfa Romeo για το GP Βελγίου

cars