CARSNEWS
NEW MODELS

Ferrari 488 Pista vs F40: Η κόντρα που θα συζητηθεί (Video)

Συνήθως βλέπουμε ιντερνετικές κόντρες μεταξύ αυτοκινήτων διαφορετικών κατασκευαστών και με παραπλήσια χαρακτηριστικά και ιπποδυνάμεις. Στην κόντρα όμως που έστησε ο γνωστός παρουσιαστής Tiff Needell έχουμε να κάνουμε με δύο αυτοκίνητα της ίδιας εταιρίας, και με μία διαφορά 30 χρόνων μεταξύ τους.

Η άκρως ενδιαφέρουσα αυτή κόντρα γίνεται ανάμεσα στην ιστορική στιγμή της Ferrari, την F40 και μία σύγχρονη εκπρόσωπο της εταιρίας, την 488 Pista. Οι διαφορές είναι τεράστιες, μεταξύ άλλων ανάμεσα στα 475 άλογα της F40 και τα 720 της Pista. Ενώ και οι αριθμοί είναι καταιγιστικοί υπέρ της νέας γενιάς.

Όμως ο παρουσιαστής αποφασίζει να τα βάλει δίπλα δίπλα και να κάνει την κόντρα από όπου θα προκύψουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Προφανώς και η F40 χάνει πανηγυρικά, κάνοντας 5,34 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h όταν η πίστα χρειάστηκε σχεδόν δύο δευτερόλεπτα λιγότερα στα 3.38 δευτερόλεπτα.

Όμως ο Tiff Needell είχε να αντιπαρέλθει ένα μηχανικό κιβώτιο με το γνωστό χτένι που όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε έχει ξεχάσει πως να το κάνει σωστά (φαίνεται άλλωστε ότι χάνει την αλλαγή από πρώτη σε δευτέρα) την ίδια στιγμή που η Pista έχει ένα εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο να κάνει την κόντρα παιχνιδάκι.

Πατήστε το play και δείτε το άκρως ενδιαφέρον αυτό video. Μπορεί η F40 να χάνει κατά κράτος, όμως όπως λέει και ο παρουσιαστής είναι ένα αυτοκίνητο που πάντα απολαμβάνεις να οδηγείς ακόμα και 30 χρόνια μετά. Χαρά δε στο κουράγιο του που έβαλε σ’ αυτή την διαδικασία ένα τέτοιο σπάνιο διαμάντι με αξία πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, για τα μάτια σας (και τα αυτιά σας) μόνο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κορωνοϊός: Λουκέτα για τα εργοστάσια κατασκευαστών στην Ευρώπη

cars

«Δεν ήθελα να γίνω γνωστός ως “ο γιός του πατέρα μου”»

cars

Στα τέλη καλοκαιριού ξεκινά η παραγωγή της ηλεκτροκίνητης BMW iX3

cars

Δεν πρόκειται να επιστρέψει ο Alonso στη Formula 1

cars

Τα μυθικά ταξίδα της Mazda στον χώρο και τον χρόνο

cars

Επιλέγοντας το δυναμικό Ford Puma

cars

Toyota: Αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές η ηλεκτρική ενέργεια των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων για το 2019!

cars

«Δύο στα δύο» για τον Leclerc με θρίαμβο στην Κίνα! (video)

cars

Αποκάλυψη για την ανανεωμένη Porsche Panamera

cars