CARSNEWS
AUTONEWS

Ferrari 812 Superfast Versione Speciale. Με V12-διαμάντι 830 ίππων.

Οι φήμες σχετικά με μία πολύ ειδική, αποχαιρετιστήρια έκδοση της Ferrari 812 κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό και σήμερα η ιταλική μάρκα αποφάσισε να άρει το πέπλο μυστηρίου που κάλυπτε το αινιγματικό μοντέλο για να αποκαλύψει την 812 Superfast Versione Speciale. Βασικά, μπορεί να μην είναι αυτή η επίσημη ονομασία της, αφού η επίσημη πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 5  Μαΐου αλλά όταν έχεις στα χέρια σου τις φωτογραφίες και μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά που λειτουργούν ως… ορεκτικό πριν το κυρίως πιάτο, δεν γίνεται να μην βουτήξεις με τα μούτρα στο τραπέζι!

Αυτή είναι λοιπόν η ειδική έκδοση της 812 Superfast – ένα μοντέλο που η ίδια η Ferrari περιγράφει ως “την απόλυτη έκφραση του concept μίας ακραίας berlinetta με  τον κινητήρα μπροστά”. Δεν είναι τυχαίο δε, το γεγονός ότι η “Versione Speciale” ή όπως αλλιώς ονομαστεί τελικά, είναι το 3ο ταχύτερο αυτοκίνητο με το αλογάκι στο καπό, πίσω μονάχα από την απόλυτη LaFerrari και την φανταστική SF90 Stradale που μοιράζονται ως παρονομαστή την υβριδικότητα του κινητήριου συνόλου τους. Η ειδική 812 από την άλλη, δεν υποκύπτει στον εξηλεκτρισμό και μπορεί να καυχιέται για τον υπέροχο, ατμοσφαιρικό V12 των 6.5 λίτρων που στην προκειμένη περίπτωση, παρουσιάζεται αναβαθμισμένος σε σύγκριση με την “βασική” έκδοση.

Σύμφωνα με την Ferrari, ο κινητήρας-διαμάντι παράγει 830 άλογα και είναι ο ισχυρότερος V12 (άνευ ηλεκτρικής… υποβοήθησης) που έχει τοποθετήσει σε αυτοκίνητο δρόμου. Είναι επίσης αυτός με τον υψηλότερο ρυθμό περιστροφής, αφού η μέγιστη ισχύς παράγεται ψηλά, στον κόφτη των 9.500 σ.α.λ.! Μπορείς να φανταστείς τον ήχο ενός ατμοσφαιρικού V12 δια χειρός Ferrari σε αυτές τις στροφές; Θα είναι μία οργασμική εμπειρία, με την εταιρία να δηλώνει πως ο κινητήρας θα παρέχει “αγνή αλλά βάναυση δύναμη”. Λογικά και παρότι δεν έχουμε στη διάθεση μας επίσημα νούμερα, ανάλογα βελτιωμένες θα είναι και οι επιδόσεις ενώ όταν τελειώνει η ευθεία και ξεκινούν οι στροφές, ο οδηγός θα απολαμβάνει το τροποποιημένο σύστημα τετραδιεύθυνσης, το χαμηλότερο βάρος χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονημάτων και την αύξηση της παραγόμενης downforce ελέω ανασχεδιασμένου bodykit. Φυσικά, όντας μία Ferrari περιορισμένης παραγωγής, η 812 Superfast Versione Speciale θα προσφερθεί στους “πιο παθιασμένους συλλέκτες και γνώστες” που είναι ο ευγενικός τρόπος της εταιρίας να πει ότι αν δεν έχεις ήδη ακουμπήσει μερικά εκατομμύρια σε αυτήν, μάλλον δεν δικαιούσαι να την αποκτήσεις καινούρια.

The post Ferrari 812 Superfast Versione Speciale. Με V12-διαμάντι 830 ίππων. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Ford τιμά το παρελθόν με τις “Heritage Edition” Shelby GT350 και GT350R.

cars

Ford Kuga. Με πλήρες πακέτο ασφάλειας

cars

Το Hyundai Kona N πλησιάζει και έχει άγριες διαθέσεις.

cars

Audi. Στέφθηκε πρωταθλήτρια στο DTM

cars

Συνδρομητική τετραδιεύθυνση για την Mercedes EQS.

cars

Lotus: Ετοιμάζεται ηλεκτρικό SUV 750+ ίππων για το 2022.

cars

Mercedes GLA 200. Ολιστική αναβάθμιση

cars

Η Mazda βάζει στο συρτάρι τον περιστροφικό range-extender.

cars

Nissan Armada. Θηριώδες

cars