CARSNEWS
AUTONEWS

Ferrari Omologata. Μοναδική, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα 2 ετών δουλειάς πάνω στις επιθυμίες ενός “διακεκριμένου πελάτη από την Ευρώπη”. Ένα αυτοκίνητο που δεν έχει δεύτερο στον κόσμο και έρχεται ως η 4η one-off δημιουργία της Ferrari που χρησιμοποιεί τον εμβληματικό V12 βενζινοκινητήρα. Γιατί η Omologata, όπως ονομάζεται το μοναδικό μοντέλο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο Maranello για αυτόν τον πολύ σημαντικό πελάτη, βασίζεται στην πανίσχυρη 812 Superfast, παρότι το μόνο που απέμεινε για να θυμίζει το μεγάλο grand tourer, είναι οι αναλογίες και τα μηχανικά.

Όλα τα υπόλοιπα έχουν αλλάξει. Η Ferrari κράτησε μονάχα τα εμπρός φωτιστικά σώματα και το παρμπρίζ και οτιδήποτε άλλο, δεν είναι όπως το γνωρίσαμε στην 812. Από τον εμπρός προφυλακτήρα που φιλοξενεί τη νέα γρίλια και τις δύο χαρακτηριστικές εισαγωγές ακριβώς κάτω από το καπό, στα πλαϊνά με τα μοναδικά μαρπιέ, τις απλουστευμένες γραμμές, τις νέες χειρολαβές και τους διαφορετικούς καθρέφτες μέχρι το πίσω μέρος με τα δύο μονά, στρογγυλά φωτιστικά σώματα και τον εντυπωσιακό προφυλακτήρα που είναι ολόκληρος… διαχύτης, η Omologata θυμίζει την 812 Superfast αλλά έχει μεταμορφωθεί. Μαζί με άλλα στοιχεία όπως οι προαναφερθέντες αεραγωγοί και τα γραφικά δε, τα louvres στο πίσω παράθυρο είναι ένας μοντέρνος φόρος τιμής στην πλούσια ιστορία της Ferrari.

Ανασχεδιασμένο είναι και το εσωτερικό, όπου το έντονο μπλε έρχεται σε αντίθεση με το κόκκινο χρώμα του αμαξώματος. Τα καθίσματα είναι επενδυμένα με ακριβό δέρμα και “Jeans Aunde” ύφασμα και ενώ επικρατεί το μαύρο, υπάρχουν ορισμένες ενδιαφέρουσες πινελιές όπως το φινίρισμα με τις ρωγμές στο χρώμα των μεταλλικών επιφανειών στο ταμπλό και το τιμόνι αλλά και το εφέ που θυμίζει σφυρηλάτηση στις χειρολαβές και χαμηλά στην κεντρική κονσόλα. Η Ferrari δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του V12, ούτε ανακοίνωσε το αναμφίβολα υψηλό ποσό που πλήρωσε ο “διακεκριμένος πελάτης” της. Δεν περιμέναμε όμως και κάτι διαφορετικό, ούτε έχει ιδιαίτερη σημασία!

The post Ferrari Omologata. Μοναδική, κυριολεκτικά και μεταφορικά! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αρχίσαμε…

cars

Ducati Video Chat. Πρωτοπορεί

cars

Ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας της Toyota Supra

cars

DS Automobiles. Προσέφερε λάμψη και έδειξε τεχνολογία στην «Αυτοκίνηση 2019»

cars

Ford Βροχίδης – Χατζής. Η αγάπη για την τετρακίνηση, πάει στα βουνά

cars

ΠΑΟΚ: Έτοιμη να απολύσει τον προπονητή της η Μπριζ και να συνεχίσει με υπηρεσιακό

cars

Οι πιο υγιεινοί τρόποι να μαγειρεύεις τα αυγά σου

cars

Αποχωρεί το μεγάλο αφεντικό της Aston Martin;

cars

Το Dune Taxi της BMW εμφανίστηκε από το πουθενά.

cars