CARSNEWS
F1 & RACES

FIA: Τέλος για τη γενική γραμματέα Shaila-An Rao Rao

Η ομοσπονδία ανακοίνωσε την αποχώρηση της Shaila-An Rao από τον ρόλο της γενικής γραμματέως για τα θέματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Rao είχε διοριστεί στην θέση αυτή νωρίτερα εντός της χρονιάς έπειτα από την αιφνίδια παραίτηση του για χρόνια γραμματέα, Peter Bayer. Μία κίνηση είχε προκαλέσει αρκετά έντονες αντιδράσεις τόσο από την Ferrari όσο και από την Red Bull.

Ο λόγος ήταν πώς η Rao είχε εργαστεί κατά το πρόσφατο παρελθόν για λογαριασμό της Mercedes και του Toto Wolff. Συγκεκριμένα μετά το 2018 -όταν και είχε αποχωρήσει ξανά από την FIA- είχε υπάρξει νομική σύμβουλος της Mercedes αλλά και προσωπικά του Αυστριακού επικεφαλής της.

Ο Mattia Binotto είχε εκφράσει αρχικά τις ανησυχίες του, ζητώντας ορισμένες διαβεβαιώσεις από την ομοσπονδία. Αργότερα, μετά το ζήτημα με το όριο μπάτζετ της Red Bull, ο Helmut Marko είχε επίσης αφήσει υπονοούμενα για τον ρόλο της Rao. Υπενθυμίζουμε ότι η υπέρβαση του ορίου από την αυστριακή ομάδα, είχε διαρρεύσει στα media πριν ακόμη η Rao ενημερώσει η ίδια τον Christian Horner.

Η ανακοίνωση της FIA έχει ως εξής: “Η Sheila-An Rao επέστρεψε στην FIA για να βοηθήσει τον νέο πρόεδρο στα καθήκοντά του. Τα πήγε περίφημα σε αυτήν τη μεταβατική περίοδο. Η ομοσπονδία θα ήθελε να ευχαριστήσει την Sheila-An Rao για την υποστήριξη που παρείχε”.

Ο πρόεδρος Sulayem εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την Rao. Υποστήριξε δε ότι ανταποκρίθηκε περίφημα στα καθήκοντά της. “Υπήρξαν διάφοροι που κατηγόρησαν την Rao για μεροληψία υπέρ της Mercedes. Όταν, όμως, ανακοινώθηκε η τιμωρία για το όριο μπάτζετ εκείνη είπε ότι ήταν πολύ αυστηρή. Πιστεύω ότι κατηγορήθηκε άδικα“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Formula 1: Τιμώντας τον Seb Vettel

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Ένας αντιπροσωπευτικός επίλογος ( video)

Ferrari: Γιατί έχασε -ξανά- την μάχη της εξέλιξης;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Formula 1 θα έχει και φέτος… ροζ!

cars

Ντεμπούτο με 352 χιλιόμετρα για τον Tsunoda

cars

Wolff has new “mindset” over Mercedes F1 recovery

cars

Πώς η Mercedes έπεσε στην παγίδα των νέων κανονισμών της F1

cars

F1: Όσα έγιναν στην Τουρκία από πλευράς ελαστικών

cars

Κατά της έλευσης Hamilton στη Ferrari o Briatore

cars

Που θα δούμε φέτος την Formula 1;

cars

Andretti unveil new Silverstone factory despite F1 rejection

Bury

Επίσημο: Αναβάλλονται και τα GP Ολλανδίας, Ισπανίας και Μονακό

cars