CARSNEWS
AUTONEWS

Fiat 500 Electric 3+1. Μία πόρτα κάνει την διαφορά!

Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο η Fiat αλλά ενδεχομένως πιο σημαντικά, το 500, έχουν περάσει σε μία νέα εποχή. Αυτή του εξηλεκτρισμού με το 500 Electric. Μία αναβαθμισμένη, διαφορετική και ταυτόχρονα γνώριμη έκδοση του Νέου 500 η οποία κινείται χάρη σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό powertrain. Το 500 Electric όμως, όπως μας παρουσιάστηκε διαδικτυακά αντί να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης, ήταν αποκλειστικά 3-θυρο και λέω ήταν καθώς σήμερα, η Fiat αποκάλυψε μία κάπως πιο πρακτική και ενδιαφέρουσα έκδοση.

Το όνομα της, “3 1” και περιγράφεται από την ιταλική εταιρία ως “ολοκαίνουρια, ηλεκτρική και με μία επιπλέον πόρτα” αλλά “πάντοτε 500”. Αυτό σημαίνει ότι το 500 Electric δεν μεγάλωσε καθόλου – έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις αλλά μία επιπλέον πόρτα που βρίσκεται στην πλευρά του συνοδηγού και ανοίγει μονάχα αν ανοίξει πρώτα η “κύρια” πόρτα για λόγους ασφαλείας. Με πιο απλά λόγια, το 500 Electric 3 1 υιοθετεί έναν ασύμμετρο σχεδιασμό για να ικανοποιήσει τις ανάγκες μίας οικογένειας με περισσότερα από 2 άτομα ή απλά, για να προσφέρει λύσεις εκεί που δεν μπορεί η standard, 3-θυρη έκδοση.

Το μήκος έχει παραμείνει ίδιο, το πλάτος έχει παραμείνει ίδιο, ακόμα και το μέγεθος της πόρτας του συνοδηγού έχει μείνει ίδιο. Η Fiat προτίμησε να “κόψει” το αμάξωμα μπροστά από τον πίσω τροχό για να δημιουργήσει την επιπλέον, μικρότερη πόρτα. Το μόνο που έχει αλλάξει, είναι το βάρος που αυξήθηκε κατά 30 κιλά αλλά η ιταλική μάρκα δηλώνει ότι αυτό δεν επηρεάζει ούτε την συμπεριφορά του 500 Electric στον δρόμο, ούτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του στους κρίσιμους τομείς των επιδόσεων και της αυτονομίας.

Οι πωλήσεις του 500 Electric 3 1 ξεκινούν με την ειδική “La Prima” έκδοση που διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό και το παράσημο των πρώτων αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν. Παράλληλα, η Fiat λανσάρει το ηλεκτρικό μοντέλο της σε 3 διαφορετικές εκδόσεις (Action, Passion και Icon) προσφέροντας διαφορετικούς συνδυασμούς ιπποδύναμης-μπαταρίας και πολυάριθμες επιλογές εξατομίκευσης.

The post Fiat 500 Electric 3 1. Μία πόρτα κάνει την διαφορά! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ariel Nomad R. Τι σημασία έχει αν η άσφαλτος τελειώνει κάπου;

cars

Η Lexus “σκοτώνει” τα CT, IS και RC στην Ευρώπη!

cars

Citroen. Με δυνατές προσφορές

cars

Renault Symbioz: Το νέο Γαλλικό compact C-SUV με την ελληνική χροιά

cars

Η αυλαία πέφτει για το BMW i8…

cars

KIA. Συνεχίζει την ανοδική της πορεία και με τα ηλεκτρικά της

cars

Rezvani Hercules 6×6. Επειδή περισσότερα είναι καλύτερα!

cars

Famagusta: Συγκλόνισε ο βιασμός του Μιχάλη στις φυλακές από Τούρκο αξιωματικό και η εξομολόγηση 50 χρόνια αργότερα

cars

Πωλείται όπως είναι, επιπλωμένο. Η McLaren πουλά το… σπίτι της!

cars