CARSNEWS
NEW MODELS

Force Gurkha: Οι Ινδοί αντιγράφουν και την Mercedes G-Class

Η ιστορία με την αντιγραφή της Mahindra στο νέο Thar (και το Roxor που προϋπήρχε) του Jeep Wrangler έχει ήδη συζητηθεί αρκετά, και όπως και παλαιότερα μάλλον θα πάρει την δικαστική οδό ανάμεσα στις δύο εταιρίες. Όμως δεν είναι μόνο η Jeep που πρέπει να έχει παράπονα, αλλά και η Mercedes. Kαι αυτό γιατί το Force Gurkha είναι ένα σχεδόν πιστό και μάλλον κακό αντίγραφο της G-Class.

Η εταιρία Force Motors πάντως δεν αρνείται την επίδραση της G-Class στο δικό της αυτοκίνητο, ιδίως σε ότι αφορά την τετράγωνη σχεδίαση του αμαξώματος με δεκάδες λεπτομέρειες που παραπέμπουν στο εξαιρετικό γερμανικό τετρακίνητο.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα επιστρέφουν στο Ινδικό τεχνολογικό οικοσύστημα, με τα μηχανικά μέρη να είναι μιας άλλης εποχής. Ο τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας των 2,6 λίτρων είναι και αυτός μία προσπάθεια αντιγραφής του παλαιού ΟΜ616 της Mercedes που η παραγωγή του ξεκίνησε το 1973, και αποδίδει 85 άλογα. Στην απλή δικίνητη έκδοση συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, ενώ υπάρχει και τετρακίνητη με δύο διαφορικά και δυνατότητα κλειδώματος και στους δύο άξονες.

ιο πάνω στην γκάμα υπάρχει ένας 2.2 επίσης diesel με 140 άλογα και στάνταρ την τετρακίνηση. Η ανάρτηση εμπρός είναι ανεξάρτητη ενώ πίσω υπάρχει άκαμπτος άξονας. Η κατασκευή του δίνει έμφαση στην απόδοση στις σκληρές συνθήκες των “δρόμων” της Ινδίας, ενώ και οι εκτός δρόμου προδιαγραφές του δεν είναι καθόλου άσχημες, με 41,4, 25 και 35,9 μοίρες για προσέγγιση, ράμπα και διαφυγή. 

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι μπορεί να φιλοξενήσει έως και εννέα άτομα, πέντε στις κανονικές θέσεις και τέσσερα στους δύο πάγκους που βρίσκονται στον χώρο των αποσκευών, αλα Land Rover. Όσο για την τιμή του, ξεκινά από τα 13.000 περίπου ευρώ για την βασική δικίνητη έκδοση και φθάνει έως και τα 17.500 ευρώ για την πλούσια τετρακίνητη. Όχι και άσχημα αν σκεφτεί κανείς πόσο κοστίζει το πρωτότυπο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Γιατί ο Marc Marquez είναι ότι πιο… εξωγήινο υπάρχει στους αγώνες; (Video)

cars

Ξεπουλάνε στην Κίνα τα χαμηλού κόστους Volkswagen

cars

Ένα κεντρομήχανο Mini με μοτέρ από Kawasaki Ninja, στις 13.000 rpm! (βίντεο)

cars

Νέες πινακίδες με πράσινη σήμανση για τα ηλεκτρικά οχήματα στην Αγγλία

cars

H TVR προσπαθεί να συγκεντρώσει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια

cars

Ακυρώνεται το Pebble Beach Concours d’Elegance λόγω Κορωνοϊού

cars

Πόσο κακό είναι να μην αλλάζουμε τα λιπαντικά στην ώρα τους;

cars

H Nissan αλλάζει τα λογότυπά της;

cars

Η Huawei μπαίνει δυναμικά και στον χώρο των αυτοκινήτων

cars