CARSNEWS
AUTONEWS

Ford. Και ηλεκτροκίνητα και ασφαλή

Η Ford λανσάρει τώρα ασφάλεια 5 αστέρων στην ηλεκτροκίνητη γκάμα της, με το νέο Explorer Plug-In Hybrid να αποσπά σήμερα τη μέγιστη βαθμολογία από τον ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών πρόσκρουσης Euro NCAP.Το Explorer Plug-In Hybrid αυξάνει την ασφάλεια όχι μόνο για τον οδηγό και τους επιβάτες, αλλά και για αυτούς που βρίσκονται στο δρόμο, χάρη στη χρήση εξαρτημάτων από χάλυβα υπερυψηλής αντοχής. Τα τελευταία δημιουργούνται με κατοχυρωμένες από τη Ford διαδικασίες που υιοθετούνται για πρώτη φορά στη βιομηχανία. Επίσης, τεχνολογίες που λειτουργούν με την αρωγή αισθητήρων στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, αποτρέπουν ή περιορίζουν τις επιπτώσεις των συγκρούσεων.

Το Explorer Plug-In Hybrid είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Ford που βαθμολογείται για την ασφάλειά του με 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP, στο πλαίσιο των νέων, αυστηρότερων πρωτόκολλων που ισχύουν από πέρσι. Το Ford Focus – το οποίο από το 2020 θα προσφέρεται με ήπια υβριδική τεχνολογία EcoBoost Hybrid 48-volt – ήταν από τα πρώτα οχήματα που απέσπασαν 5 αστέρια υπό το νέο καθεστώς αξιολόγησης μετά το λανσάρισμά του το 2018. Ο οργανισμός Euro NCAP απένειμε υψηλή βαθμολογία στο νέο Explorer Plug-In Hybrid για την προστασία τόσο των ενηλίκων επιβατών, όσο και των παιδιών.

Ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει στο νέο Explorer να χρησιμοποιεί αμιγώς ηλεκτροκίνηση για μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο οδηγός μπορεί να επιλέγει πότε και πώς να αξιοποιεί την ισχύ της μπαταρίας μέσω των προγραμμάτων EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Η μπαταρία του οχήματος φορτίζεται μέσω της σχετικής υποδοχής που βρίσκεται στο εμπρός αριστερό φτερό, ενώ η αναπλήρωσή της με ενέργεια μπορεί να γίνεται ακόμα και εν κινήσει με τη συμβολή της τεχνολογίας αναγεννητικής πέδησης, η οποία μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική.

Related Articles

Πειραματικό Polestar 2 κάνει ντεμπούτο στο Goodwood.

cars

Σαν σήμερα 13 Μαρτίου: Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας θα γινόταν σήμερα 111 ετών

cars

Η Porsche επαναφέρει το ροζ στη μόδα!

cars

Alfa Romeo Tonale. Βραβεύσεων συνέχεια

cars

«Οργιάζει» η συμμορία που «γδύνει» smart στον Πειραιά

cars

Οδηγούμε το premium επιβατικό και ικανό φορτηγό Volkswagen Amarok 3.0 V6 TDΙ

cars

Jeep Wagoneer & Grand Wagoneer. Στοχεύουν ψηλά.

cars

SEAT. Μπαίνει και στις μοτοσυκλέτες

cars

Hyundai Sonata N Line. Με διακριτικές αλλαγές και σπορ χαρακτήρα.

cars