CARSNEWS
AUTONEWS

Ford και Google συνεργάζονται στον τομέα της συνδεσιμότητας.

Οι Ford και Google ανακοίνωσαν μία συνεργασία που θα έχει 6-ετή διάρκεια και στόχο να “επανεφεύρει την εμπειρία του συνδεδεμένου αυτοκινήτου” τόσο αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες όσο και με την χρήση του Android λειτουργικού για τα συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης όλων των μοντέλων της Ford και της Lincoln από το 2023. Από το τελευταίο εξαιρείται η μεγάλη αγορά της Κίνας, όπου η Ford θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το SYNC σύστημα infotainment λόγω της απαγόρευσης των υπηρεσιών της Google.

Ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα χρησιμοποιεί το Google Cloud για την βελτίωση της διαχείρισης των δεδομένων είτε αυτά αφορούν την ανεφοδιαστική αλυσίδα της, είτε την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών στον πελάτη. Επίσης, από το 2023 και πάλι, όλα τα Ford και τα Lincoln θα προσφέρουν την λειτουργία Google Assistant, πλοήγηση μέσω Google Maps καθώς και την πλατφόρμα Google Play στον standard εξοπλισμό ενώ θα υπάρχει και συνεργασία με τρίτους για την εξέλιξη εξειδικευμένων εφαρμογών για τα αυτοκίνητα της.

Αυτό που δεν διευκρινίζεται, είναι αν η συμφωνία μεταξύ των δύο κολοσσών επεκτείνεται και στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης. Η ανακοίνωση αναφέρει ονομαστικά την “τεχνογνωσία της Google” σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το machine learning και η Google έχει επενδύσει σημαντικά στην Waymo που περιλαμβάνει οτιδήποτε έχει να κάνει με την αυτόνομη οδήγηση αλλά γι’ αυτό ειδικά, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Ford θα συνεχίσει να προσφέρει προγράμματα ανταγωνιστών, όπως το Apple CarPlay.

The post Ford και Google συνεργάζονται στον τομέα της συνδεσιμότητας. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan Maxima. Γνήσια Μπερλίνα

cars

Το ανεκτίμητο βιολί του Παγκανίνι σκαναρίστηκε από επιταχυντή σωματιδίων για να αποκαλύψει τα «μυστικά» του

cars

Νέο Peugeot 208 με νέους υβριδικούς κινητήρες και αυτονομία 400+ χιλιόμετρα στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση

cars

Cupra Formentor. Το πρώτο μοντέλο 100% Cupra!

cars

Έρχεται το κορυφαίο, 5-κύλινδρο (!) Cupra Formentor VZ5.

cars

Kia EV9 Concept. Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Kia.

cars

Η Mercedes πειραματίζεται με την EQC 4×4!

cars

Γιάννης Αλαφούζος: Κατέθεσε στην ΕΕΑ για συμμαχίες ομάδες, θυγατρικές και προπονητή που δεν πανηγύρισε

cars

Παγιδευμένοι – Spoiler: Η ισχυρή έκρηξη είναι μόνο η αρχή – Ποιες ζωές και σχέσεις θα τιναχτούν στον αέρα;

cars