CARSNEWS
AUTONEWS

Ford E-Transit. Ο βασιλιάς των βαν είναι και ηλεκτρικός!

Η Ford αποκάλυψε το πρώτο ηλεκτρικό Transit στην ιστορία του μοντέλου, ακριβώς όπως μας είχε υποσχεθεί, πριν το λανσάρισμα του στην αγορά την άνοιξη του 2022. Το Transit, το βαν με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, προσφέρει πλέον μία αμιγώς ηλεκτρική εναλλακτική για τον επαγγελματία με οικολογική (ή οικονομική) συνείδηση και όχι μόνο. Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρία, το E-Transit προσφέρει αυτονομία της τάξης των 350 χιλιομέτρων που είναι “περίπου 3 φορές η απόσταση που διανύει ένα όχημα αυτού του είδους καθημερινά”.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ford συμβουλεύτηκε εταιρίες με στόλο επαγγελματικών οχημάτων που συμφωνούν ότι η ελάχιστη αποδεκτή αυτονομία είναι 240 χιλιόμετρα. Οτιδήποτε παραπάνω είναι bonus όσον αφορά στα καθημερινά καθήκοντα ενός επαγγελματικού βαν.

Το νούμερο αυτό, οφείλεται σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου 67 KWh που είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα και φορτίζει είτε μέσω του ενσωματωμένου φορτιστή 11,3 kW απαιτώντας περίπου 8 ώρες, είτε με έναν ταχυφορτιστή 115 kW που επιτρέπει την φόρτιση από το 15% στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας της μπαταρίας σε περίπου 34 λεπτά. Οι πελάτες αποκτούν πρόσβαση και στο FordPass δίκτυο με περίπου 160.000 φορτιστές παγκοσμίως. Όσο για τον ηλεκτροκινητήρα που κινεί το E-Transit, αυτός έχει απόδοση 269 ίππων και 430 Nm ροπής , τα οποία περνούν στον δρόμο από τους τροχούς του πίσω άξονα και επιτρέπουν στο μοντέλο τον χαρακτηρισμό “το ισχυρότερο ηλεκτρικό βαν στην Ευρώπη”.

Σε περίπτωση που ανησυχεί κάποιος για την παραμετροποίηση, αξίζει να σημειώσουμε ότι το E-Transit θα είναι διαθέσιμο σε 25 διαφορετικές διαμορφώσεις (van, double-cab-in-van, chassis car κ.ά.), σε διάφορα μήκη και ύψη και με ποικιλία στον τομέα του μεικτού βάρους που φτάνει μέχρι και τους 4,25 τόνους! Ενδιαφέρον παρουσιάζει η “Pro Power Onboard” επιλογή που επιτρέπει στο E-Transit να λειτουργεί ως μία κινητή μονάδα ενέργειας παρέχοντας έως και 2,3 kW για εργαλεία και εξοπλισμό ενώ στον εξοπλισμό υπάρχει μία οθόνη 12 ιντσών με το τελευταίας γενιάς SYNC4 σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και πληθώρα συστημάτων ασφάλειας που περιλαμβάνει ένα σύστημα περιορισμού της ταχύτητας σύμφωνα με την σήμανση στον δρόμο.

Η 8-ετής εγγύηση (ή 160.000 χιλιομέτρων) για την μπαταρία και το σύστημα υψηλής τάσης αποτελεί ένα bonus δεδομένου ότι μιλάμε για επαγγελματικούς στόλους ενώ μέρος του πακέτου στην Ευρώπη είναι και ένας χρόνος δωρεάν σέρβις ανεξαρτήτως χιλιομέτρων. Η παραγωγή του E-Transit θα γίνεται στην Τουρκία, όπου κατασκευάζεται και η πετρελαιοκίνητη έκδοση, με την μπαταρία να είναι πολωνικής προέλευσης και ο ηλεκτροκινητήρας αμερικανικής.

The post Ford E-Transit. Ο βασιλιάς των βαν είναι και ηλεκτρικός! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Skoda Kushaq. Ένα μικρό SUV για την Ινδία.

cars

ΑΣΕΠ: Παράταση αιτήσεων για 1.213 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία

cars

Renault Clio. Πρωτιά στις πωλήσεις στη χώρα μας για τον Αύγουστο

cars

Αποσύρεται η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από υποψήφια στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία

cars

Θρήνος στα motorsports. “Έφυγε” ο 22χρονος Antoine Hubert σε αγώνα F2.

cars

50 χρόνια Fiat 127. Αρχιτεκτονική και αίσθημα

cars

Σαν σήμερα 14 Μαρτίου: Γεννήθηκε ο Αϊνστάιν, ίσως το πιο λαμπρό μυαλό της ανθρωπότητας

cars

Jeep Renegade 1.5T e-Hybrid. Ικανό και οικονομικό

cars

Νέο Morgan Plus Four. Μοιάζει το ίδιο, αλλά είναι πολύ διαφορετικό!

cars