CARSNEWS
AUTONEWS

Ford F-Series – 46 συνεχόμενα χρόνια στην κορυφή

Δεν είναι πολλά τα μοντέλα που μπορούν να ισχυριστούν ότι κυριαρχούν σε μία κατηγορία για 46 συναπτά έτη. Δεν είμαι καν σίγουρος αν υπάρχουν περισσότερα από ένα! Αυτό το ένα πάντως είναι το Ford F-Series που για μία ακόμα χρονιά, την 46η συνεχόμενη, παραμένει στην κορυφή της κατηγορίας έχοντας πουλήσει κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους 640.000 αυτοκίνητα! Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως αυτό το νούμερο δεν κάνει το F-Series μόνο το pickup με τις υψηλότερες πωλήσεις στις Η.Π.Α. αλλά το αυτοκίνητο, ανεξαρτήτως κατηγορίας, με τις υψηλότερες πωλήσεις στις Η.Π.Α. για 41η συνεχόμενη χρονιά! Κι όλα αυτά, χωρίς να σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων αφού οι παραδόσεις το ’22 σημείωσαν πτώση της τάξης του 12%.

Η ικανότητα της ομάδας pickup της Ford να προβλέπει τις ανάγκες των πελατών, να καινοτομεί διαρκώς και να παρέχει κορυφαία επίπεδα δυνατοτήτων και επιδόσεων βοήθησε το F-Series να παραμείνει στην κορυφή ξανά και ξανά.

Για να έχεις μία τάξη μεγέθους, αρκεί να σου πω ότι η Ford πουλούσε ένα F-Series pickup κάθε 49 δευτερόλεπτα, ωστόσο η επίδοση του εμβληματικού μοντέλου της αμερικανικής εταιρίας ωχριά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Το 2021, η Ford πούλησε 726.003 F-Series αλλά ακόμα και αυτό το νούμερο ήταν μειωμένο κατά 7.8% σε σύγκριση με το 2020, όταν η μάρκα πούλησε 787.400 ενώ προ-πανδημίας, το F-Series πουλούσε τακτικά κοντά στα 900.000 αυτοκίνητα. Σύμφωνα με αναλυτές, η πτώση στις πωλήσεις του Ford F-Series δεν οφείλεται τόσο σε μείωση της ζήτησης από πλευράς αγοραστικού κοινού όσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της Ford βεβαίως, στην παραγωγή λόγω της έλλειψης ημιαγωγών. Η αμερικανική εταιρία κάνει ότι μπορεί για να βρει λύσεις (ανάμεσα τους και η μερική συναρμολόγηση μέχρι να γίνει η επόμενη παραλαβή στα εξαρτήματα), όπως όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά τα προβλήματα έχουν αντίκτυπο στις πωλήσεις. Παρόλα αυτά, αν βάλεις στη σειρά όλα τα F-Series που πωλήθηκαν το 2022, σχηματίζεται μία γραμμή μήκους σχεδόν 3.900 χιλιομέτρων ή αν προτιμάς, μεγαλύτερη από την απόσταση που χωρίζει το Los Angeles από το Detroit!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

BMW X3 και X4 facelift. Ώρα για ανανέωση.

cars

Ένα τροχαίο αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ – Πολυτελή Supercars «χύθηκαν» στο οδόστρωμα

cars

Volkswagen ID.7 – Mε έξυπνο σύστημα κλιματισμού

cars

Το Toyota Century cabrio είναι ένα κυριολεκτικά, αυτοκρατορικό αυτοκίνητο!

cars

Citroen. Σημαντικό όφελος μέσω του προγράμματος «Back on the road”

cars

Κι όμως, το Subaru BRZ δεν θα λανσαριστεί στην Ευρώπη.

cars

«Μη εξουσιοδοτημένα άτομα έχουν τον έλεγχο πλοίου» ανοικτά της Σομαλίας, λένε βρετανικές υπηρεσίες

cars

Τζόκερ 11/04/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για 3.500.000 ευρώ

Bury

Μίλησε με τη νεκρή μητέρα της χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και η εμπειρία ήταν τρομακτική

cars