CARSNEWS
AUTONEWS

Ford Mustang Mach 1. Με το μαγικό άγγιγμα της Shelby…

Έχουν περάσει 16 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που το φτερό μίας Mustang φιλοξενούσε το logo “Mach 1” και πολλές δεκαετίες από την αυθεντική που έκανε το ντεμπούτο της στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Τώρα, η Ford αποφάσισε να αναβιώσει τον θρύλο για μία Mustang περιορισμένης παραγωγής που μοιάζει με ένα συνονθύλευμα στοιχείων από άλλες εκδόσεις της γκάμας αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι περισσότερο!

Καταρχάς, είναι προφανές ότι η αμερικανική εταιρία ποντάρει πολλά στον παράγοντα νοσταλγία με τον σχεδιασμό της νέας Mustang Mach 1. Από τις χαρακτηριστικές ρίγες στο καπό και στα πλαϊνά, μέχρι τους νέους αεραγωγούς στην γρίλια… Αυτοί στο παρελθόν θα φιλοξενούσαν ένα extra σετ φωτιστικών σωμάτων  αλλά εδώ εξυπηρετούν το ανώτερο σκοπό της παροχής φρέσκου, δροσερού αέρα στον χώρο του κινητήρα ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην απουσία του “shaker” καπό. Βέβαια, η ίδια η Ford αναφέρει ότι δεν είχαν όλες οι Mach 1 αυτό το καπό, οπότε προτίμησε και για εδώ την λύση των αεραγωγών. Στο εσωτερικό δε, με μία πρώτη ματιά παρατηρούμε τον νέο επιλογέα ταχυτήτων ενώ η Ford μας ενημερώνει σχετικά με την ύπαρξη νέων διακοσμητικών και κάποιας ειδικής πλακέτας με τον αριθμό πλαισίου της Mach 1.

Από εδώ και πέρα ξεκινά η αναφορά των στοιχείων που προέρχονται τις Shelby και αυτό δεν το λέω ως κάτι το αρνητικό – το αντίθετο μάλιστα καθώς τόσο η GT350 όσο και η κορυφαία GT500 γράφουν την δική τους ιστορία και θα μνημονεύονται για πάρα πολλά χρόνια στο μέλλον. Ας ξεκινήσουμε όμως με τον 5-λιτρο, ατμοσφαιρικό V8 που κρύβεται κάτω από το καπό της Mach 1 και δεν έχει καμία σχέση με τις Shelby. Αυτός αποδίδει περί τα 480 άλογα και 570 Nm ροπής και συνδυάζεται είτε με ένα 10-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο, είτε με ένα 6-τάχυτο μηχανικό της Tremec με λειτουργία rev-matching. Οι σχέσεις του χειροκίνητου κιβωτίου είναι πρακτικά πανομοιότυπες με αυτές της Shelby GT350 ενώ από το ίδιο μοντέλο προέρχονται και οι εναλλάκτες θερμότητας. Το ψυγείο για το πίσω διαφορικό είναι ευγενική παροχή της GT500, όπως και οι γιγαντιαίες απολήξεις της εξάτμισης και το πίσω υποπλαίσιο. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε προς το παρόν καθώς αυτή είναι ένα είδος “προ-παρουσίασης” με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τον αριθμό των συνολικών Mustang Mach 1 που θα κατασκευαστούν και την τιμή της νέας έκδοσης να αποκαλύπτονται αργότερα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Volvo. Ετοιμοπαράδοτα XC40 & XC60 με σημαντικό όφελος

cars

KIA. Eξελίσσεται συνεχώς  

cars

Mini Bulldog Racing Edition: Ειδική έκδοση προς τιμήν της συμμετοχής στις 24 ώρες του Nürburgring

cars

Το General Tire Grabber AT³ με νέο μίγμα γόμας

cars

Honda XL750 Transalp– Σημείο αναφοράς

cars

Η Volkswagen καταργεί το up! GTI

cars

Στις 18 Φεβρουαρίου το νέο Honda HR-V.

cars

Η Ford Mustang GT3 στο Le Mans 2024

cars

Η Daimler “ψάχνει” 1 δις ευρώ με περικοπές και μειώσεις προσωπικού!

cars