CARSNEWS
NEW MODELS

Ford P1: H Team Fordzilla αποκαλύπτει το απόλυτο virtual αγωνιστικό (βίντεο)

Η ιδέα της μίξης gamers μαζί με σχεδιαστές και μηχανικούς της φίρμας δεν είναι καινούρια. Από το Μάρτιο γράφαμε ότι η ομάδα της ford στα ηλεκτρονικά σπορ είχε αποφασίσει να σχεδιάσει το απόλυτο αγωνιστικό, για χρήση σε εξομοιωτές οδήγησης. Όλη αυτή η δουλειά παρουσιάστηκε σήμερα, με το όχημα να φέρει την ονομασία Ρ1. Πρακτικά, μιλάμε για ένα μοντέλο που δεν πρόκειται ποτέ να περάσει στην παραγωγή. Θα μείνει για πάντα στον ψηφιακό κόσμο.

Τα είχαμε πει και τότε αλλά καλό είναι να τα ξαναπούμε. Το όλο concept είναι αρκετά ιδιοφυές, καθώς η Ford κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετό κόσμο (gamers) γύρω της, χωρίς να επενδύσει σοβαρά κεφάλαια. Η εξέλιξη του ψηφιακού αυτού οχήματος γινόταν χέρι χέρι με τον κόσμο, ενώ όλες οι βασικές αποφάσεις δεν λαμβάνονταν πίσω από κλειστές πόρτες αλλά στα social media, μέσω διαγωνισμών και ψηφοφοριών. Το σύστημα κίνησης, η θέση του οδηγού και ο σχεδιασμός του cockpit, όλα προήλθαν από τις απαιτήσεις και τα γούστα του κοινού, μέσω του twitter.

Για το τελικό αποτέλεσμα μετρήθηκαν συνολικά 250.000 ψήφοι, με την όλη διαδικασία να καταλήγει τελικά σε 2 κυρίαρχα σχέδια. Τελικά, επικράτησε αυτό του σχεδιαστή της εταιρίας, Arturo Ariño, με ένα καταλυτικό ποσοστό της τάξης του 83.8%. Πλέον η εταιρία συζητά με κάποιο μεγάλο κατασκευαστή εξομοιωτών αυτοκινήτων, ώστε εντός του 2021 να υπάρχει διαθέσιμο το μοντέλο της Team Fordzilla στο παιχνίδι του. Παράλληλα, για σκοπούς προώθησης, έχει αναθέσει σε ένα στούντιο στη Γερμανία να κατασκευάσει ένα φυσικό ομοίωμα, σε κλίμακα 1:1.

Μπορεί να μην δούμε ποτέ το Ρ1 να κυκλοφορεί στους δρόμους, στα σίγουρα όμως είναι ένα εντυπωσιακό σχέδιο που έχουμε περιέργεια να δούμε τι χαρακτηριστικά θα έχει στο παιχνίδι. Άλλωστε σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αποτελέσει το απόλυτο αγωνιστικό όχημα για sim racers.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

BMW vs Mercedes: Ντέρμπυ αιωνίων με φόντο 12κύλινδρες λιμουζίνες (Video)

cars

H Toyota κατοχυρώνει το «GR Corolla» για το πολυαναμενόμενο hot hatch

cars

Αυτό είναι το νέο Hyundai i30 (video)

cars

Ένας καυτός γύρος στο Spa με το Koenigsegg One:1 (Video)

cars

Η Singer Porsche 911 “Malibu” πωλείται για 875.000 δολάρια

cars

Έλληνας φοιτητής ταξίδεψε από την Σκωτία στην Ελλάδα με ποδήλατο

cars

Η BMW ετοιμάζει ηλεκτροκίνητη M5 1.006 ίππων

cars

Η Toyota fuel cell ενέργεια και για το Energy Observer

cars

Τo Tesla Cybertruck στο μουσείο Patersen (Video)

cars