CARSNEWS
AUTONEWS

Ford Transit & Transit Custom. «Ασφαλής» διάκριση από τον Euro NCAP

Τα Ford Transit και Transit Custom είναι δύο από τα ασφαλέστερα van μοντέλα που πωλούνται σήμερα στη Ευρώπη, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης ασφάλειας οχημάτων Euro NCAP. Στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας, ο οργανισμός Euro NCAP αξιολόγησε την απόδοση και αποτελεσματικότητα των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας σε 19 από τα δημοφιλέστερα van μοντέλα της Ευρώπης. Στις δοκιμές αξιολογήθηκε το αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (AEB) που ενεργοποιείται όταν το όχημα πλησιάζει σε άλλα οχήματα, δικυκλιστές και πεζούς, καθώς και άλλα επιμέρους συστήματα, όπως η τεχνολογία διατήρησης του οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας, η λειτουργία αναγνώρισης ορίου ταχύτητας και το σύστημα παρακολούθησης οδηγού. Το Transit απέσπασε το Χρυσό Βραβείο για το πακέτο των διαθέσιμων τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας που το συνοδεύει, ενώ το Transit Custom απέσπασε αντίστοιχα ένα Ασημένιο Βραβείο. Ο οργανισμός Euro NCAP εκθείασε ιδιαίτερα το σύστημα AEB της Ford και αναγνώρισε, ως αναμφισβήτητα κορυφαία, την τεχνολογία Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection .

Το Transit κατέγραψε το μοναδικό σκορ “100%“ στο σύνολο των οχημάτων και λειτουργιών για το Traffic Sign Recognition . Το AEB σχολιάστηκε επίσης ως το καλύτερο σύστημα για την προστασία  των δικυκλιστών. Το Euro NCAP χρησιμοποίησε τα ίδια κριτήρια για τη σύγκριση των χαρακτηριστικών ενεργητικής ασφάλειας σε κάθε van. Όλα τα οχήματα οδηγήθηκαν σε μία πίστα δοκιμών, φορτωμένα στο 50% του μέγιστου ωφέλιμου φορτίου τους ώστε τα αποτελέσματα να είναι αντιπροσωπευτικά της λειτουργίας τους σε πραγματικές συνθήκες.  Με τη βοήθεια προσομοιώσεων, αξιολογήθηκαν οι προειδοποιήσεις του οδηγού και ο τρόπος που επενεργεί το AEB όταν το van πλησιάζει σε σταθμευμένα ή αργά κινούμενα οχήματα, καθώς και όταν ένα προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα. Το Euro NCAP αξιολόγησε επίσης την αντίδραση του συστήματος όταν ένα παιδί εμφανίζεται ξαφνικά στην πορεία του van, ή όταν δικυκλιστές και πεζοί διασχίζουν το δρόμο. Πέρα από την προστασία των άλλων χρηστών των δρόμων, τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας των van οχημάτων καθώς και στην αποφυγή δαπανηρών επισκευών και υψηλού κόστους ασφάλισης, αποτρέποντας επικείμενες συγκρούσεις.

Τα Transit και Transit Custom προσφέρουν μία πλήρη σειρά προηγμένων τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, μεταξύ των οποίων τα συστήματα Intelligent Adaptive Cruise Control με Traffic Sign Recognition, Lane-Keeping System, Blind Spot Information System, και Active Park Assist.

The post Ford Transit & Transit Custom. «Ασφαλής» διάκριση από τον Euro NCAP first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Audi activesphere concept– Το μέλλον

cars

SEAT & CUPRA. Με πολλές και διαφορετικές προτάσεις στη Γενεύη

cars

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό premium MPV Volvo EM90 έχει αυτονομία έως και 738 χιλιομέτρων

cars

Η Lexus μένει πιστή στα sports cars… αλλά εξηλεκτρισμένα!

cars

Ford – Mε πέντε χρόνια εγγύηση

cars

Η Γερμανία θέλει να κάνει ετοιμοπόλεμο τον στρατό της

cars

Έτσι είναι το 0-400-0 από την καμπίνα της Koenigsegg Regera.

cars

Toyota Corolla Cross. Μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική

cars

Volvo. Δοκιμές σε ακραίες καταστάσεις για να αυξήσει την ασφάλεια των μοντέλων της

cars