CARSNEWS
AUTONEWS

Formula 1 από τον Ιούνιο και… βλέπουμε!

Είναι αστείο να ασχολούμαστε με την Formula 1 την στιγμή που ο κόσμος προσπαθεί να βρει τρόπους να ξεπεράσει την πανδημία του κορονοϊού, αλλά είναι κι αυτό μία διέξοδος. Δυστυχώς όμως, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά για να δούμε τη σεζόν να ξεκινά καθώς όπως ήταν απολύτως λογικό και αναμενόμενο, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν τον Ιούνιο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι σκεφτόταν η Formula 1 στο σύνολο της όταν έλεγε, πιθανότατα ελπίζοντας παρά πιστεύοντας, ότι προβλέπει τον πρώτο αγώνα για το 2020 να λάβει χώρα σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το Grand Prix της Ολλανδίας ήταν προγραμματισμένο για τις 1-3 Μαίου αλλά τα κρούσματα αυξάνονται με υψηλούς ρυθμούς και οι νεκροί έχουν φτάσει τους 58. Ο επόμενος αγώνας είναι στην Ισπανία όπου η κατάσταση είναι λίγο-πολύ γνωστή και δυστυχώς, δραματική. Μετά είναι το Grand Prix του Μονακό που θα ήταν ιδανικό και  ταυτόχρονα, δυνητικά ολέθριο δεδομένου του συνωστισμού. Οπότε, άκυρο και αυτό.

Τουλάχιστον αυτή την φορά, η Formula 1, η FIA και η Liberty δρούνε προληπτικά και αποφασιστικά και αποφάσισαν να αναβάλλουν τους 3 προαναφερθέντες αγώνας, μετατοπίζοντας τις ελπίδες τους για την έναρξη του πρωταθλήματος στο Grand Prix στο Baku του Αζερμπαϊτζάν, στις αρχές του Ιουνίου. Αναφέρεται ωστόσο η προθυμία της F1 να βρει εναλλακτικές ημερομηνίες για την διεξαγωγή των αναβληθέντων αγώνων. Με λίγα λόγια, δεν ακυρώνονται οριστικά, απλά αναβάλλονται και “επιβάλλεται” στις ομάδες ένα πρόωρο καλοκαιρινό διάλειμμα με τον στόχο να είναι όταν ξεκινήσει με το καλό η σεζόν, να μην διακοπεί…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

7 στους 10 Έλληνες οδηγούς έχουν περάσει με πορτοκαλί-κόκκινο – Τι συμβαίνει στους δρόμους

cars

Το 2025 οι πρώτες ηλεκτρικές Aston Martin.

cars

Jeep Gladiator. Με βαριά κληρονομιά

cars

Κορονοιός και αυτοκίνητο

cars

Πήγε στην αστυνομία για μυστηριώδες γράμμα που έλαβε με δύο λέξεις και νύχια ποδιών

cars

Απίστευτο μποτιλιάρισμα πριν το τελωνείο των Κήπων στον Έβρο – Ουρές χιλιομέτρων από Τούρκους τουρίστες

Bury

 Renault Clio 1.0 TCe LPG. Για πολλά και οικονομικά χιλιόμετρα

cars

ΔΕΗ blue και AVIS συνεργάζονται για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

cars

Honda. Με πληθώρα ανανεωμένων μοντέλων το 2021

cars