CARSNEWS
NEW MODELS

FORMULA 1: Δέκα βιβλία για να σας κρατήσουν συντροφιά τις ημέρες της… καραντίνας!

Του ΓΙΑΝΝΗ-ΜΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι γεγονός, βέβαια, πως η βιβλιογραφία στα ελληνικά είναι σαφώς περιορισμένη, ειδικά σε ό,τι αφορά στη Formula 1. Ως εκ τούτου η αναζήτηση έγινε κυρίως στην ξένη βιβλιογραφία, όπου πραγματικά υπάρχουν πολλά και εξαιρετικά βιβλία.

Πέραν των (αυτό)βιογραφιών, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα βιβλία που ασχολούνται με τα μονοθέσια, τις τεχνολογίες, αλλά και τον τρόπο με τον οποίον θα πρέπει να… κινηθεί, όποιος επιθυμείς να εργασθεί σε κάποια ομάδα της Formula 1.

Φυσικά όλα τα βιβλία είναι διαθέσιμα προς αγορά στο διαδίκτυο, επομένως δεν έχετε να κάνετε τίποτα περισσότερο από το να αναζητήσετε τους τίτλους τους και να τα αποκτήσετε! Ιδού, λοιπόν, η δική μας «δεκαπεντάδα». Καλή ανάγνωση!

Niki Laudα: To Hell and Back

Η αλλιώς, η αυτοβιογραφία ενός εκ των κορυφαίων πιλότων όλων των εποχών, η οποία πρωτοκυκλοφόρησε το 1985, όμως επανεκδόθηκε πριν από μερικούς μήνες κι αφού ο Niki είχε φύγει από τη ζωή…

Winning is not enough

Ο Sir Jackie Stewart αφηγείται ορισμένες από τις πλέον συγκλονιστικές ιστορίες της καριέρας του στις πίστες της Formula 1 τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 και πώς αυτές επηρέασαν την ευρύτερη ζωή του.

Life in the fast lane: An autobiography

Εξαιρετικό βιβλίο – αυτοβιογραφία του Alain Prost, το οποίο κυκλοφόρησε το 1988. Με πολλές λεπτομέρειες από τη ζωή του «κυρίου καθηγητή» την περίοδο της ακμής της καριέρας του στις πίστες της Formula 1…

F1 Mavericks – The Man and Machines that Revolutionized Formula 1 Racing

Το βιβλίο παρουσιάζει την ιστορία των σημαντικότερων, αξιομνημόνευτων και με τη μεγαλύτερη επιρροή ανθρώπων, οι οποίοι πέρασαν από τις πίστες της Formula 1, τις δεκαετίες του 1960, του 1970 και του 1980.

The art of the Formula 1 race car

Η ιστορία ορισμένων εκ των μονοθεσίων που έγραψαν ιστορία στις πίστες της Formula 1 όχι μόνο λόγω αποτελεσμάτων, αλλά και εξαιτίας των τεχνολογικών καινοτομιών που ενσωμάτωναν.

How to get a job in Grand Prix Racing

Όπως μαρτυρά και ο τίτλος του, είναι ένα βιβλίο που περιγράφει με λεπτομέρεια τι ακριβώς κάνει κάθε εμπλεκόμενος σε μία ομάδα Formula 1 και δίνει «συμβουλές» σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το σπορ για τον τρόπο με τον οποίον θα πρέπει να αναζητήσουν την κατάλληλη επαγγελματική ευκαιρία.

How to build a car

Το 2017 ο Adrian Newey αποφάσισε να μοιραστεί με τους αναγνώστες του βιβλίου του, ορισμένα από τα «μυστικά» της κατασκευής ενός μονοθεσίου ικανού να κατακτήσει τον τίτλο στη Formula 1…

Total Competition

Ή αλλιώς, όταν ο Ross Brawn αποφασίζει να καταγράψει σε ένα βιβλίο την επαγγελματική διαδρομή του, «αποκαλύπτοντας» κάποιες πτυχές του τρόπου λειτουργίας του όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με τη Formula 1.

Murray Walker: Unless I’m very much mistaken

Η αυτοβιογραφία ενός ανθρώπου, ο οποίος αποτέλεσε σημείο αναφοράς για όλους όσοι ασχολούνται με τη Formula 1 από πλευράς τηλεοπτικού σχολιασμού των γκραν πρι. Και όχι μόνο…

The unknown Kimi Riakkonen

Το 2018 ο «Iceman» άναψε το… πράσινο φως ώστε ο Kari Hotakainen να καταγράψει σε ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο όλες τις αθέατες πλευρές της ζωής του Kimi εντός κι εκτός σιρκουί της Formula 1.

A different kind of life

Η αείμνηστη σύζυγος του Sir Frank Williams, η Lady Virginia Williams, έγραψε το 1991 ένα βιβλίο – αυτοβιογραφία, στο οποίο περιγράφει τη ζωή της δίπλα στον εμβληματικό ιδιοκτήτη της ιστορικής βρετανικής ομάδας. Η Ginny έφυγε από τη ζωή το 2013 νικημένη από την επάρατο νόσο…

Life to the Limit

Μοναδικές ιστορίες μέσα από τη ζωή του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2009, Jenson Button. Ένα βιβλίο – αφιέρωμα στον αείμνηστο πατέρα του, John, τη σχέση τους και την επιρροή που ασκούσε ο ένας στον άλλον…

My Story

Ο Alex Zanardi είναι ο ορισμός του «νικητή». Παρότι έμεινε δίχως κάτω άκρα έπειτα από το τραγικό ατύχημα στο Lausitz το 2001, όχι μόνον επέστρεψε στους αγώνες, αλλά έγραψε ιστορία και στους Παραολυμπιακούς του Ρίο!

The power and the glory: Senna, prost and the F1’s Golden Era

Όπως μαρτυρά και ο τίτλος του βιβλίου του David Serwick, πρόκειται για μια καταγραφή της «χρυσής εποχής» της Formula 1, με έμφαση στην «τιτανομαχία» Alain Prost – Ayrton Senna πιο πολύ από την οπτική πλευρά του Βραζιλιάνου…

Michael Schumacher: The definitive record

Μια πλήρης καταγραφή όλων των επιτευγμάτων του κορυφαίου –με βάση τους αριθμούς- πιλότου στην ιστορία της Formula 1, δια χειρός ενός εκ των κορυφαίων συγγραφέων του χώρου, του Christopher Hilton.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτή είναι πιθανόν η τελευταία BMW με χειροκίνητο κιβώτιο

cars

Lamborghini Huracan Evo RWD: Η αποθέωση της πίσω κίνησης

cars

Aπίστευτο: Αυτό το Datsun κοστίζει τα 10πλάσια από μία Μaybach!

cars

Η General Motors γυρνά την πλάτη της στα Social Media

cars

Η μάχη BMW M135i xDrive με τη Mercedes-AMG A35 4MATIC και η μεγάλη ανατροπή

cars

H Opel αποκαλύπτει το hi-tech εσωτερικό του επόμενου Mokka

cars

Κλασικά Land Rover με μηδενική εκπομπή ρύπων!

cars

Ιδού οι «8 2» υποψήφιοι αντι-Vettel για τη Ferrari

cars

Η BMW ίσως είναι η πρώτη εταιρία που θα υιοθετήσει το Apple CarKey

cars