CARSNEWS
AUTONEWS

Formula 1: Οι ομάδες συμφωνούν σε παράταση 1 έτους για τους κανονισμούς!

Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος έτσι και η Formula 1 βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά. Η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει στην ακύρωση ή αναβολή όλων των αγώνων μέχρι και το Grand Prix στο Αζερμπαϊτζάν  και το μέλλον του φετινού πρωταθλήματος είναι αμφίβολο δεδομένης της αβεβαιότητας που υπάρχει για την εξέλιξη του ιού. Έτσι η Formula 1, η FIA καθώς και όλες οι ομάδες, συμφώνησαν ομόφωνα για την παράταση της διάρκειας των ισχυόντων κανονισμών για έναν ακόμα χρόνο, ώστε να μειωθεί η οικονομική επιβάρυνση για τις ομάδες, ειδικά κατά την χρονική περίοδο που προβλέπεται ένα σημαντικό πλήγμα για τα έσοδα λόγω των λιγότερων αγώνων που θα λάβουν χώρα φέτος.

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση με το πρωτάθλημα του 2020 και πώς το σπορ θα αντιδράσει στις προκλήσεις που φέρνει η πανδημία του COVID-19.

Εξαιτίας της ρευστής οικονομικής κατάστασης που δημιουργείται, συμφωνήθηκε ότι οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν το chassis του 2020 και το 2021, με το πιθανό πάγωμα περαιτέρω μερών να συζητιέται στο μέλλον.

Η παρουσίαση και η εφαρμογή των οικονομικών κανονισμών θα προχωρήσει όπως ήταν προγραμματισμένο το 2021 και οι συζητήσεις συνεχίζονται μεταξύ της FIA, της Formula 1 και των ομάδων σχετικά με επιπλέον τρόπους περικοπής του κόστους.

Ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της FIA.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Cupra Born δοκιμάζεται παίζοντας στα χιόνια.

cars

Η Volkswagen δημιούργησε ένα ρομπότ που φορτίζει αυτόματα το αυτοκίνητο!

cars

Νέο χτύπημα κατά της τηλεοπτικής πειρατείας

cars

Toyota Corolla 1.8 Hybrid. Η πλέον ενδιαφέρουσα γενιά της

cars

Με πανίσχυρο boxer 2,4 λίτρων το επόμενο Subaru WRX.

cars

Porsche 911 Dakar – Ένα διαφορετικό είδος!

cars

Τα διλήμματα των ευρωεκλογών έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ανεβάζει τους τόνους – Ποιους βάζει στο στόχαστρο

cars

Οι ρουκέτες στο κάθισμα εκτόξευσαν τον 29χρονο πιλότο του F-16 «προς τα πάνω με περίπου 20 G» – Πώς γίνεται η ελεγχόμενη εγκατάλειψη

cars

Peugeot: Ηλεκτρικά sport αυτοκίνητα από το 2020

cars