Το κύμα καύσωνα που δοκιμάζει πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης αναμένεται να επηρεάσει και τον όγδοο γύρο της Formula 1, καθώς δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί το σχετικό πρωτόκολλο. Ο κανονισμός αυτός θεσπίστηκε μόλις πέρσι, έπειτα από τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στο Κατάρ το 2023, όταν αρκετοί οδηγοί είχαν δηλώσει ότι ένιωθαν εξαντλημένοι.
Το πρωτόκολλο υπερθέρμανσης, γνωστό στα αγγλικά ως heat hazard, τίθεται σε ισχύ όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 31 βαθμούς. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο GP Σιγκαπούρης το 2025. Από τη στιγμή που ενεργοποιείται, οι ομάδες υποχρεούνται να εξοπλίσουν τα μονοθέσιά τους με συστήματα ψύξης και να αυξήσουν το ελάχιστο βάρος τους.
Παράλληλα, η χρήση του ειδικού γιλέκου ψύξης παραμένει στην κρίση κάθε οδηγού. Ωστόσο, για λόγους ισορροπίας βάρους και ώστε να μην προκύπτει ποινή για όσους δεν το χρησιμοποιήσουν, προβλέπεται η τοποθέτηση επιπλέον έρματος στο μονοθέσιο.
Το άρθρο 26.19 των αθλητικών κανονισμών της FIA αναφέρει: «Κάθε οδηγός μπορεί να επιλέξει να μην φοράει τον ατομικό του εξοπλισμό, που αποτελεί μέρος του συστήματος ψύξης του οδηγού. Σε τέτοια περίπτωση, όλα τα εξαρτήματα του συστήματος ψύξης του κινητήρα πρέπει να τοποθετηθούν». Προστίθεται επίσης ότι «η διαφορά μάζας ανάμεσα στον εξοπλισμό του οδηγού και τυχόν στοιχείων αυτού, που αποτελούν μέρος του συστήματος, πρέπει να αντισταθμίζεται με την τοποθέτηση έρματος μισού κιλού στο πιλοτήριο».
Το τελευταίο διάστημα, αρκετές χώρες της Δυτικής Ευρώπης και όχι μόνο έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα, με τις θερμοκρασίες σε αρκετές περιπτώσεις να ξεπερνούν τους 42-43 βαθμούς Κελσίου. Στην Αυστρία, πάντως, κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου, ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 31-32 βαθμούς Κελσίου.
