CARSNEWS
NEW MODELS

Gamers και Ford σχεδιάζουν το απόλυτο αγωνιστικό!

Ας μην γελιόμαστε, τα περισσότερα αγωνιστικά οχήματα βασίζονται επάνω σε σχεδιάσεις μοντέλων παραγωγής. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ούτε και επηρεάζει τελικά τις επιδόσεις τους. Βάζει όμως ταβάνι στο στοιχείο του εντυπωσιασμού, από αισθητικής απόψεως. Κάπως έτσι σκεπτόμενη η Ford, αποφάσισε να αφήσει την φαντασία της ελεύθερη, ζητώντας μάλιστα βοήθεια από κόσμο που έχει μάθει να σκέφτεται με ένα διαφορετικό τρόπο, την κοινότητα των gamers.

Εδώ να πούμε ότι η σχέση της Ford με το gaming δεν είναι καινούρια. Εάν δεν έχετε ακούσει το όνομα Fordzilla, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι η επίσημη ομάδα της εταιρίας στα esports, η οποία ιδρύθηκε πέρυσι, με στόχο να απογειώσει την αγωνιστική εμπειρία και την προσομοίωση των αγώνων στον υπολογιστή. Το νέο της project ονομάζεται «Team Fordzilla – P1» και αφορά τη δημιουργία, από λευκό χαρτί, ενός νέου, απόλυτου αγωνιστικού.

Ανάμεσα σε όσους εμπλέκονται σε αυτή την προσπάθεια, πέρα από το σχεδιαστικό τμήμα της Ford, είναι οι επί κεφαλής των πέντε ομάδων Fordzilla, στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία. Υπάρχει όμως ανοικτή πρόσκληση και σε άλλους games να συμβάλλουν με τις απόψεις τους ώστε η δεξαμενή ιδεών να είναι όσο το δυνατό μεγαλύτερη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Amko Leenarts, διευθυντής του σχεδιαστικού τμήματος της Ford Ευρώπης, «η ενασχόληση χωρίς περιορισμούς σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για τον εικονικό κόσμο είναι όταν αίρονται οι περιορισμοί και η σχεδιαστική ομάδα μπορεί πραγματικά να αφήσει τη φαντασία τους να πετάξει. Η εμπειρία των gamers είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι αυτό θα είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στη γραμμή εκκίνησης».

Το νέο virtual αγωνιστικό θα σχεδιαστεί τμηματικά, ενώ βασικά στοιχεία του, όπως για παράδειγμα το εσωτερικό ή η εμφάνιση του κινητήρα, θα ανεβαίνουν στο twitter, δημιουργώντας ψηφοφορίες ώστε να πάρουν και τη γνώμη του κοινού. Το τελικό αποτέλεσμα θα συνδυάζει το ανθρωποκεντρικό design, εκφρασμένο μέσω ενός ψηφιακού κόσμου. Και, σύμφωνα με τη Ford, δεν αναμένεται τίποτα λιγότερο από το απόλυτο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Koenigsegg: Το Jesko Absolut θα είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο!

cars

Κορωνοϊός: Oδηγίες χρήσεως

cars

Μια McLaren Senna Shooting Brake θα ήταν ότι έπρεπε

cars

Volkswagen ID.3: Οι 10 λόγοι για να σκεφτείς σοβαρά το ηλεκτρικό

cars

Το νέο Kuga ανοίγει την ηλεκτρική εποχή της Ford

cars

Ποιοτικότερα τα κινεζικά Tesla σύμφωνα με έρευνες

cars

Κορωνοϊός: Η αυτοκινητοβιομηχανία κατεβάζει ρολά στην Ευρώπη!

cars

Στο σφυρί το παλιό εργοστάσιο των Smart

cars

Ferrari και FCA ίσως φτιάχνουν ιατρικούς αναπνευστήρες

cars