CARSNEWS
NEW MODELS

Glickenhaus 007 Le Mans: Με την άδεια να σκοτώνει

Η Scuderia Cameron Glickenhaus είναι μια μικρή αμερικανική εταιρεία την οποία ίδρυσε ο James Glickenhaus, ένας δραστήριος επιχειρηματίας, παραγωγός και σκηνοθέτης ταινιών και λάτρης της αυτοκίνησης. Το SCG 007 Le Mans είναι το πιο πρόσφατο δημιούργημά της με το οποίο σκοπεύει να λάβει μέρος στον θρυλικό αγώνα «24 Ώρες του Le Mans», στην κατηγορία «LMP1».

Από την εταιρεία δόθηκαν στη δημοσιότητα καινούργια σκίτσα που δείχνουν τη μορφή του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Όπως έγινε γνωστό, οι δοκιμές του SCG 007 Le Mans αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Ιούλιο. Σύμφωνα με την εταιρεία, διαθέτει τρίλιτρο V6 biturbo κινητήρα ο οποίος αποδίδει 840 PS, ενώ το βάρος του είναι 1.100 kg. Στόχος της ομάδας είναι να ανταγωνιστούν τις Aston Martin Valkyrie και Toyota GR Super Sport.

Η Scuderia Cameron Glickenhaus έχει ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσει και μια έκδοση δρόμου του SCG 007, η οποία θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό για να πάρει την «ομολογκασιόν» και να συμμετέχει στον αγώνα αντοχής. Μάλιστα, έχει ανακοινώσει ότι το κόστος αγοράς θα είναι 2.100.000 δολάρια (περίπου 1.925.000 ευρώ) αλλά δεν διευκρινίζει εάν πρόκειται για την τιμή του αγωνιστικού ή της έκδοσης δρόμου.   

ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Porsche θεωρεί πως με τα ηλεκτρικά της δεν ανταγωνίζεται άμεσα την Tesla

cars

To VW Arteon μετασχηματίζεται σε crossover

cars

Διαθέσιμα τα Audi RS Q3 & RS Q3 Sportback

cars

Aurus SUV: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν την δικιά τους Bentley!

cars

Κλείνουν σταθμοί του Μετρό την Πέμπτη (17/11) – Αλλάζουν δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ

cars

Η μάχη BMW M135i xDrive με τη Mercedes-AMG A35 4MATIC και η μεγάλη ανατροπή

cars

Η Ford προσφέρει σύστημα αποφυγής εξόδου από το δρόμο (video)

cars

GB Βαρκελώνης 2020: Hamilton uber alles!

cars

H General Motors επενδύει το μυθικό ποσό των 2,2 δισ. δολαρίων στα ηλεκτρικά SUV και pickup

cars