CARSNEWS
NEW MODELS

GM: Είμαστε πολύ κοντά στις αθάνατες μπαταρίες του 1 εκ. μιλίων

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είδαν με καχυποψία τα όσα δήλωνε προ καιρού ο Elon Musk σχετικά με τις ιδιότητες ενός νέου… είδους μπαταριών η ζωή των οποίων θα υπερβαίνει κατά πολύ εκείνη του ίδιου του οχήματος.

Ο Αμερικανός μίλησε ξεκάθαρα για μπαταρίες οι οποίες θα αντέχουν για περισσότερα από 1 εκατομμύριο μίλια (σχεδόν 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα) αριθμός που μεταφράζεται σε 6.000 κύκλους φόρτισης.

Μάλιστα η Tesla πατεντάρισε τη συγκεκριμένη τεχνολογία μπαταριών δείχνοντας έτοιμη να περάσει από τη θεωρία στην πράξη, δείχνοντας για μια ακόμα φορά τον δρόμο στον ανταγωνισμό.

Τα λεγόμενα του Elon Musk αρχικώς επιβεβαιώθηκαν από τον Jeff Dahn ο οποίος συμμετείχε στη διαδικασία εξέλιξης των… αθάνατων μπαταριών ιόντων λιθίου, ενώ πλέον τα συνυπογράφει και η GM η οποία εμμέσως πλην σαφώς δηλώνει ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Η επιβεβαίωση ήρθε από το αντιπρόεδρο της GM, Doug Parks, ήτοι από έναν κατασκευαστή που έχει επενδύσει αρκετό χρόνο και χρήμα στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και των τεχνολογιών που περιστρέφονται γύρω από αυτήν.

Ο Doug Parks δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα γενιά μπαταριών που εξελίσσει και ο αμερικανικός κολοσσός, από τα λεγόμενά του ωστόσο αντιλαμβάνεται κανείς ότι πολύ σύντομα ένα από τα άγχη των υποψήφιων αγοραστών ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου θα αποτελεί οριστικό παρελθόν.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στον κόσμο των Esports της Formula 1 και ο Sebastian Vettel!

cars

Επίσημο: Η Lamborghini κλείνει το κεφάλαιο «MEK» με την παρουσίαση της Huracan Sterrato

cars

H Αlpine ίσως γίνει ηλεκτρική για να επιβιώσει

cars

Τελικές δοκιμές για το Audi e-tron GT

cars

Κορωνοϊός: Επιστρέφει τις πινακίδες ο Δήμος Αθηναίων προς εξυπηρέτηση του κοινού

cars

Φωτιά κάνει στάχτη 3.500 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα (Video)

cars

Επική καταδίωξη με όλες τις σημαντικές Porsche και με τη νέα 911 GT3! (Video)

cars

Το Toyota Yaris GR-4 είναι ένα τετρακίνητος δαίμονας (Video)

cars

Δέκα συγκλονιστικές στιγμές του Ayrton Senna σε ένα απολαυστικό video

cars