CARSNEWS
AUTONEWS

GMC Hummer EV SUV. Το Hummer του 21ου αιώνα.

Πριν από 6 μήνες, η GMC αναβίωσε το θρυλικό “Hummer” με ένα ηλεκτρικό pickup αλλά εξαρχής γνωρίζαμε ότι τα πλάνα της αμερικανικής εταιρίας δεν θα σταματούσαν εκεί. Τώρα, πιστή στο ραντεβού της, η GMC αποκαλύπτει την SUV έκδοση επιστρέφοντας τις ρίζες του μοντέλου αλλά ακολουθώντας τις προσταγές του εξηλεκτρισμού με ένα εντυπωσιακό πακέτο που συνοδεύεται από εξίσου εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά. Γιατί το Hummer EV SUV μοιράζεται το ίδιο επιβλητικό παρουσιαστικό με το pickup που είδαμε τον περασμένο Οκτώβριο αλλά και τα ίδια μηχανικά με εκείνο το μοντέλο.

Στο εμπρός μέρος λοιπόν, το Hummer EV SUV έχει την μεγάλη, κάθετη (και φωτιζόμενη) μάσκα με τα λεπτά φωτιστικά σώματα και τον “κοφτό” προφυλακτήρα που βοηθά στην επίτευξη μεγάλης γωνίας προσέγγισης αλλά και στο εμφανισιακό κομμάτι δημιουργώντας την εικόνα ενός σκληροπυρηνικού μοντέλου. Το ίδιο κάνουν τα πρησμένα, τετραγωνισμένα φτερά, το κάθετο παρπρίζ ενώ παρατηρούμε ότι αυτά τα χαρακτηριστικά αντικατοπτρίζονται και στο νέο, πίσω μέρος. Αξίζει να αναφέρουμε όμως ότι το νέο Hummer λειτουργεί ως καμβάς πάνω στον οποίο ο κάθε πελάτης μπορεί να δημιουργήσει το δικό του όραμα καθώς η GMC θα κάνει διαθέσιμα σχεδόν 200 αξεσουάρ για την εξατομίκευση του μεγάλου SUV ήδη από το λανσάρισμα του μοντέλου – μεταξύ τους και το “Extreme Off-Road” πακέτο που περιλαμβάνει 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος με off-road ελαστικά 35 ιντσών, επιπλέον προστατευτικά και “μπλοκέ” διαφορικά εμπρός και πίσω.

Για το εσωτερικό δεν έχουμε να πούμε πολλά αφού έχει μεταφερθεί σχεδόν αυτούσιο με 5-θέσια διαμόρφωση, δύο οθόνες (μία 12.3 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία 13.4 ιντσών για το σύστημα infotainment) και ένα αρκετά… τετράγωνο design που ταιριάζει στον χαρακτήρα του οχήματος. Όσον αφορά στα μηχανικά δε, το νέο Hummer EV SUV θα είναι διαθέσιμο είτε με 2, είτε με 3 ηλεκτροκινητήρες που παράγουν από 625 έως και 830 άλογα. Η SUV έκδοση, για λόγους που δεν γνωρίζουμε, δεν προσφέρεται με την διαμόρφωση των 1.000 ίππων όπως το pickup, αλλά έρχεται με μπαταρίες που χαρίζουν αυτονομία από 400 έως 480 χιλιόμετρα. Η τιμή του δε, ξεκινά από τα 79.995 δολάρια για την “βασική” έκδοση και φτάνει τα 110.595 δολάρια για την υπερπλήρη, “Edition 1”.

The post GMC Hummer EV SUV. Το Hummer του 21ου αιώνα. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στις 26 Αυγούστου η ανανεωμένη Porsche Panamera.

cars

Η Porsche 911 Turbo S ελαφραίνει και ομορφαίνει με νέα, επίσημα πακέτα!

cars

Ford Puma Rally 1 2023 – Aποκαλύφθηκε με τα νέα του χρώματα

cars

Hyundai i10 N Line. Με σπορ διάθεση και έως 100 ίππους.

cars

Η AC Schnitzer “βάζει χέρι” στην Toyota Supra!

cars

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το Infiniti QX60.

cars

Alfa Romeo Giulia. Νέες εκδόσεις και νέες χαμηλότερες τιμές

cars

Toyota bZ4X concept. Το πρώτο μεγάλο βήμα…

cars

Η Alpine θυμάται τις παλιές, καλές εποχές με το A110 SportsX Concept.

cars