CARSNEWS
F1 & RACES

GP Άμπου Ντάμπι: Στον Hamilton η τελευταία pole του 2019

Ο Lewis Hamilton σημείωσε την pole position για το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, με το οποίο κλείνει η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2020.

Αυτή ήταν η πέμπτη pole του 34χρονου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συνολικά η 88η της καριέρας του. Η Mercedes έκανε το 1-2 (αν και ο Bottas έχει ποινή), με τις Ferrari να βάζουν ένα ακόμα «αυτογκόλ».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Yas Marina υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με τον ήλιο να χαμηλώνει σταδιακά στον ορίζοντα, τη θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 31. Κι αμφότερες έπεφταν όσο περνούσε η ώρα.

The sun is about to set on the final qualifying session of 2019 👋

Who ya got for pole?#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/N0vpI4TPty

— Formula 1 (@F1) November 30, 2019

Στο Q1 ενώ ο Lewis Hamilton έδειχνε από νωρίς το δρόμο με χρόνο 1.36.231, ο Sebastian Vettel έκανε ένα ακόμα λάθος, χάνοντας τον έλεγχο της Ferrari βγαίνοντας στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Ευτυχώς για τον Γερμανό, σε αντίθεση με το FP1 της Παρασκευής, απέφυγε τις μπαριέρες.

BIG SPIN for Sebastian Vettel as he loses the back end and goes sliding 🔄

He recovers to go P5 on his next flying lap#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/oXl3BshcM0

— Formula 1 (@F1) November 30, 2019

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους είδαμε τις Mercedes να κατεβαίνουν ακόμα περισσότερο, πάλι με τον παγκόσμιο πρωταθλητή ταχύτερο, αυτή τη φορά στο 1.35.851. Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκαν η Haas του Romain Grosjean, οι δύο Alfa Romeo και οι δύο Williams.

GRO 📻: “*****” 🤬#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/wyOgHY6u9p

— Formula 1 (@F1) November 30, 2019

Στο Q2 o Leclerc πήρε στις… καθυστερήσεις την πρωτιά με επίδοση στο 1.35.543, όντας 91 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Hamilton και 131 από τον Bottas. Όμως αυτό που είχε σημασία δεν ήταν ο χρόνος αλλά οι επιλογές ελαστικών αφού ο Leclerc, o Verstappen αλλά και ο Hamilton, σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους τους με τη μέση γόμα ελαστικών με την οποία και θα εκκινήσουν τον αγώνα. Το ίδιο και ο Bottas που όμως θα βρεθεί στην ουρά του grid λόγω διπλής αλλαγής υβριδικής μηχανής. Αντίθετα, οι Vettel-Albon θα εκκινήσουν με τη μαλακή.

FUEL ☕️ 🇫🇮#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/TjkA16VWlt

— Formula 1 (@F1) November 30, 2019

Εκτός συνέχειας έμειναν οι δύο Racing Point, οι δύο Toro Rosso και η Haas του Kevin Magnussen. Έτσι στην τελική μάχη για την τελευταία pole της σεζόν προκρίθηκαν οι δυο Ferrari, οι δύο Mercedes, οι δύο Red Bull, οι δύο McLaren και οι δύο Renault. Στη πρώτη ζαριά, ήταν ο Hamilton αυτός που κινήθηκε ταχύτερα, στο 1.34.828, με τους Verstappen, Bottas, Leclerc στα τρία δέκατα και τον Vettel στα πέντε.

Look closely 🔎👀#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/6j8Niullge

— Formula 1 (@F1) November 30, 2019

Στη δεύτερη προσπάθεια ο Hamilton κινήθηκε ακόμα ταχύτερα, στο 1.34.779, χρόνος που αποτέλεσε νέο ρεκόρ πίστας και ήταν αρκετός να του χαρίσει την pole position! Η Mercedes έκανε το 1-2 αν και ο Bottas θα εκκινήσει από την ουρά του grid. Έτσι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα είναι η Red Bull του Verstappen.

Στη δεύτερη σειρά θα είναι οι δύο Ferrari, με τρίτο τον Leclerc, παρά το νέο φιάσκο στο φινάλε των κατατακτήριων, όπου ο Μονεγάσκος δεν πρόλαβε να περάσει εγκαίρως τη γραμμή του τερματισμού για να κάνει μία τελευταία προσπάθεια.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Related Articles

To μεγαλύτερο πρόβλημα της Ferrari είναι…

cars

F1: Ποιοι έχασαν το σεβασμό του Toto Wolff;

cars

Όταν η Red Bull είχε «διώξει» τον Perez…

cars

Formula 1: Η νέα McLaren «πήρε μπρος» (video)

cars

Ο Μπραντ Πιτ γίνεται πιλότος της Formula 1 για το «Apex»: Η πρώτη εικόνα του μονοθέσιου που θα οδηγήσει

cars

Το δυσοίωνο μέλλον του Leclerc στη Ferrari

cars

Η Red Bull θέλει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της F1!

cars

Η Pirelli θα είναι αποκλειστικός προμηθευτής στην F1 ως το 2023

cars

F1 GP Μονακό: Στον τοίχο αλλά και στην pole ο Leclerc!

cars