CARSNEWS
F1 & RACES

GP Άμπου Ντάμπι: Σύγκρουση και ταχύτερος γύρος από Bottas στο FP2

Ο Valtteri Bottas σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, με το οποίο κλείνει η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2020.

Μία πρωτιά που είχε όμως και τίμημα, καθώς ο οδηγός της Mercedes-AMG συγκρούστηκε με τη Haas του Romain Grosjean. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Yas Marina υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με τον ήλιο να χαμηλώνει στον ορίζοντα, τη θερμοκρασία αέρα στους 25 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος είχε πέσει στους 29. Σε αντίθεση με την πρωινή περίοδο, αυτή ήταν πιο αντιπροσωπευτική των συνθηκών που θα υπάρχουν στις αυριανές κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα της Κυριακής.

THAT. WAS. CLOSE.

Antonio Giovinazzi *almost* hits the barrier at Turn 19! He’s now back under way#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/bpDbV7R5vh

— Formula 1 (@F1) November 29, 2019

Ο Bottas ήταν ο πρώτος εκ των οδηγών των τριών μεγάλων που ξεκίνησε προσομοιώσεις κατατακτήριων, με επίδοση στο 1.36.256, που έμελλε να είναι και η καλύτερη της 90λεπτης διαδικασίας.

📻 “Something really strange has happened on the engine”

Pierre Gasly and Toro Rosso have a problem to identify in the final 25 minutes of the session#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/kDB1mVY4C9

— Formula 1 (@F1) November 29, 2019

Όμως εν μέσω των προσομοιώσεων μεγάλων αποστάσεων ήρθε το άλλο συμβάν με πρωταγωνιστή τον 30χρονο που σε μία κίνηση ασυνήθιστη για ελεύθερες δοκιμές, βούτηξε στην εσωτερική της στροφής 11 για να περάσει τον Grosjean. Ο Γάλλος δεν τον είδε, η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη και το ίδιο και η κόκκινη σημαία που έφερε διακοπή της δράσης για επτά λεπτά.

Valtteri Bottas thought he had room to overtake on the inside

Romain Grosjean disagreed#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/5Jk7vt6urk

— Formula 1 (@F1) November 29, 2019

Η Mercedes έκανε το 1-2 με τον Lewis Hamilton τρία δέκατα πίσω από τον teammate του, με τις Ferrari να ακολουθούν από κοντά (αν και ο Charles Leclerc ακούμπησε την ίδια μπαριέρα που είχε χτυπήσει στο FP1 o Sebastian Vettel), τις Red Bull στις θέσεις 5 και 6 και τον Grosjean να είναι «best of the rest».

The Ferraris struggled at Turn 19

First Sebastian Vettel ended his FP1 there, before Charles Leclerc also hit the barrier#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/wMBRQZDuJw

— Formula 1 (@F1) November 29, 2019

Αναλυτικά η κατάταξη:

--

Related Articles

Το F1 Vlog του GP Στυρίας

cars

Με Gasly-Kvyat και το 2020 η Toro Rosso

cars

Όσα έγιναν στο GP Βελγίου από πλευράς ελαστικών

cars

Επίσημο: Ποινή 3 θέσεων στον Verstappen, στην pole o Leclerc!

cars

Μία βόλτα στο COTA με τον Norris (video)

cars

Wolff: Στο ίδιο επίπεδο όλοι οι κινητήρες

cars

Hamilton και Rossi αντάλλαξαν «όπλα»

cars

Ο Leclerc κάνει βόλτες με την SF100 στους δρόμους του Μαρανέλο (vid)

cars

The salvation story behind Benetton’s emergence as an F1 team

cars