CARSNEWS
F1 & RACES

GP Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Bottas στο FP1, στις μπαριέρες ο Vettel

Ο Valtteri Bottas σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, με το οποίο κλείνει η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2019.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Yas Marina υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 36. Ωστόσο, δεδομένου πως τόσο η μάχη των κατατακτήριων δοκιμών όσο και ο αγώνας θα διεξαχθούν πιο αργά μέσα στη μέρα (Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα), τα δεδομένα από το FP1 δεν ήταν πλήρως αντιπροσωπευτικά.

📸 @ymcofficial

What a setting!#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/kyVgy114B3

— Formula 1 (@F1) November 29, 2019

Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών είδαμε τους πρώτους χρόνους από κορυφαίους συνδυασμούς, με τις Ferrari να δείχνουν το δρόμο προτού ο Bottas τοποθετήσει εαυτόν στην κορυφή χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli.

Με τη συμπλήρωση 36 λεπτών στην 90λεπτη διαδικασία, ήταν η σειρά του teammate του στη Mercedes, Lewis Hamilton, να περάσει πρώτος με χρόνο 1.37.591. Στα μισά του δρόμου ήρθε η απάντηση από τον Bottas, που με τη μέση γόμα, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.36.957.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Φινλανδός έχει αυτό το τριήμερο νέα υβριδική μηχανή, αναβαθμισμένη σε σχέση με εκείνη του παγκόσμιου πρωταθλητή. Καθώς επίσης πως λόγω αυτής, θα έχει ποινή στο grid της Κυριακής. Όσο για τον Hamilton, είχε προβλήματα με την υβριδική του μηχανή, που εντοπίστηκαν στην προβληματική λειτουργία ενός κινητήρα.

“Ew.” pic.twitter.com/GeDM9bkrzb

— Ky (@FiftyBucksss) November 29, 2019

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας είχαμε καθεστώς κόκκινης σημαίας. Υπεύθυνος για αυτή ήταν ο Daniel Ricciardo, που είδε καπνούς να βγαίνουν από το πίσω μέρος της Renault R.S.19. Συμβάν που διέκοψε τα προγράμματα των ομάδων και μάλιστα για σχεδόν 15 λεπτά.

Στη συνέχεια δεν είδαμε να αλλάζουν οι κορυφαίοι χρόνοι, είχαμε όμως μία ακόμα κόκκινη σημαία. Αυτή τη φορά, λόγω του λάθους που έκανε ο Sebastian Vettel στην έξοδο της στροφής 19. Η Ferrari SF90 χτύπησε με το πίσω μέρος τις μπαριέρες και ακινητοποιήθηκε. Άλλη μία άτυχη στιγμή φέτος για τον Γερμανό.

That was NOT a good end to FP1 for Sebastian Vettel#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/7omwhyvwpe

— Formula 1 (@F1) November 29, 2019

Στην κατάταξη, ο Max Verstappen τοποθέτησε εαυτόν ανάμεσα στις Mercedes, αν και ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τις Mercedes. Κανένας άλλος δεν κινήθηκε στο ίδιο δευτερόλεπτο. Ο Alex Albon με τη δεύτερη Red Bull Racing ήταν τέταρτος 1.1sec πίσω από τον καλύτερο χρόνο ενώ οι δύο Ferrari είχαν ανάμεσά τους τη Haas του Romain Grosjean.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Related Articles

F1: Ποια θα είναι η απάντηση της Ferrari;

cars

Ricciardo could feel new F1 chassis difference in China

cars

Max Verstappen: Ποιά είναι τα ρεκόρ που τον κάνουν μεγάλο οδηγό;

cars

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Bottas ταχύτερος στο FP3

cars

F1 GP Αυστρίας: Στην Pole Position o Valtteri Bottas

cars

«Ferrari»: Η νέα ταινία με την Πενέλοπε Κρουζ και τον Άνταμ Ντράιβερ

cars

LIVE TV: Δείτε την παρουσίαση της νέας Mercedes-AMG W15 (vid)

cars

F1 World Championship: news and curiosities

cars

«Έφυγε» ο σπουδαίος Sir Stirling Moss

cars