CARSNEWS
F1 & RACES

GP Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Verstappen FP3

Ο Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, με το οποίο κλείνει η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2020.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Yas Marina υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 40. Ωστόσο, δεδομένου πως τόσο η μάχη των κατατακτήριων δοκιμών όσο και ο αγώνας θα διεξαχθούν πιο αργά μέσα στη μέρα (σήμερα και αύριο αντίστοιχα), τα δεδομένα από το FP3 (όπως και χθες από το FP1) δεν ήταν πλήρως αντιπροσωπευτικά.

♥️ 🇮🇹 🇦🇪#AbuDhabiGP #F1 pic.twitter.com/qszJEKYilv

— Formula 1 (@F1) November 30, 2019

Γι’ αυτό και δεν είχαμε πολλή δράση στο ξεκίνημα της ωριαίας διαδικασίας. Χρειάστηκε να περάσει ένα δεκάλεπτο για να δούμε μονοθέσια με κανονικό ρυθμό στην πίστα και 20 λεπτά για να δούμε έναν κορυφαίο συνδυασμό, με τις Mercedes να δείχνουν αρχικά το δρόμο. Ο Verstappen απάντησε άμεσα, κατεβαίνοντας μισό δευτερόλεπτο κάτω από την επίδοση που είχε πετύχει νωρίτερα ο Lewis Hamilton.

Ενώ οι Ferrari πήγαιναν κόντρα στο ρεύμα δοκιμάζοντας με τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli, σε μία πίστα όπου η ιταλική ομάδα δεν έχει πάρει ούτε pole position αλλά ούτε νίκη, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανέκτησε τα ηνία, με τον Sebastian Vettel να πλασάρεται πίσω του.

And Seb is the next to lock-up, but this time it’s on the entry Turn 8 👀#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/uWoYoE0Q7m

— Formula 1 (@F1) November 30, 2019

Φτάνοντας στα τελευταία λεπτά, είδαμε αρκετούς οδηγούς να βυθίζουν το δεξί πόδι στο πεντάλ του γκαζιού – ανάμεσά τους και ο Verstappen που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.36.566 και ήταν κατά 74 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερους από τον Hamilton.

Two near misses for Alex Albon as he gets a little bit close for comfort during the final practice session of 2019 🙈 #AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/nLINhLxiE5

— Formula 1 (@F1) November 30, 2019

Ο Βρετανός δεν είχε απάντηση ενώ η έτερη Mercedes, του Bottas, ήταν άλλα 15 χιλιοστά πιο πίσω. Στο φινάλε… εμφανίστηκε και ο Alex Albon με τη δεύτερη Red Bull, τοποθετώντας εαυτόν μπροστά από τις Ferrari. Όμως όλη η εξάδα ήταν εντός μισού δευτερολέπτου, πράγμα που δεν βλέπουμε συχνά.

Perez car leaking oil, and Kimi gets some on his visor 👀

Quick mop up job and he’s fine 🙂#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/ELqX9gLBc4

— Formula 1 (@F1) November 30, 2019

Αναλυτικά η κατάταξη:

Related Articles

Άλλη Red Bull στην Αυστρία!

cars

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/8/2023 – Η πρεμιέρα της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ

cars

Θεσσαλονίκη: Η Νέα Παραλία θα γίνει «πίστα» Formula 1 – Έρχεται η πανίσχυρη RB7

cars

GP Ρωσίας: 96η pole position για Hamilton

cars

Αρωμα Formula 1 στην Ν. Παραλία Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ drone & ΦΩΤΟ)

cars

Θετικός στον Covid-19 ο Lewis Hamilton!

cars

F1: Ο Minardi βλέπει πώληση των Mercedes και Renault

cars

Πιο στενοί δεσμοί μεταξύ McLaren και Toyota, εντείνονται οι φήμες για επιστροφή των Ιαπώνων

cars

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει το Grand Prix του Μπαχρέιν!

cars