CARSNEWS
NEW MODELS

GP Βρετανίας 2020: Pole position για τον άπιαστο L. Hamilton

Σε παράσταση για δύο ρόλους εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές του φετινού βρετανικού Grand Prix. Με τα μονοθέσια της Mercedes να βρίσκονται σε ένα άλλο επίπεδο, Bottas και Hamilton μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, παλεύοντας μέχρι τέλους για την κατάκτηση της pole position.

O Φινλανδός έμοιαζε να έχει τον πρώτο λόγο καθώς ήταν εμφανές ότι ο L. Hamilton δεν ένιωθε καλά με το μονοθέσιό του. Ο Βρετανός έμεινε πίσω από τον ομόσταυλό του τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών, χωρίς ωστόσο να απειλείται από τους υπόλοιπους που βρίσκονταν τουλάχιστον μια κλάση κάτω.

Οι ρόλοι ωστόσο αντιστράφηκαν στο τρίτο και κρισιμότερο σκέλος, στο οποίο ο Hamilton θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό καταρρίπτοντας το ρεκόρ πίστας και κατακτώντας με σχετική ευκολία την pole position.

O Bottas ολοκλήρωσε τη διαδικασία σε απόσταση τριών δεκάτων του δευτερολέπτου, με τον Vertsappen να ακολουθεί στην τρίτη θέση χωρίς παρ’ όλα αυτά να δείχνει ικανός να ακολουθήσει τον ρυθμό των Mercedes.

Tη δεύτερη σειρά της εκκίνηση συμπληρώνει ο C. Leclerc ο οποίος αποτέλεσε το μοναδικό σημάδι ζωής στην παραπαίουσα ομάδα της Ferrari, έχοντας πίσω του τους δύο εκπροσώπους της νέας γενιάς πιλότων της Formula 1 – τους πολλά υποσχόμενους Norris και Stroll.

Ο L. Hamilton έφτασε στις 91 pole position στην ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα του ενώ αύριο θα εκκινήσει για έβδομη φορά από την πρώτη θέση του βρετανικού Grand Prix, διεκδικώντας τη νίκη που θα του επιτρέψει να αυξήσει τη βαθμολογική απόσταση που τον χωρίζει από τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, V. Bottas.   

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το εξωγήινo Tesla Cybertruck βγήκε στους δρόμους του Los Angeles (Video)

cars

H SSC θα κατασκευάσει και ένα μικρότερο hypercar

cars

Αυτά είναι τα 10 πιο άσχημα αυτοκίνητα όλων των εποχών

cars

Αυτή είναι μια BMW M8 που έχει το «0-100» σε 2,6 sec!

cars

Η Toyota εξελίσσει κυψέλες καυσίμου και για σκάφη

cars

Δείτε το ολοκληρωτικό “γδύσιμο” μιας Toyota Supra (Video)

cars

H Volkswagen απορρίπτει το σχέδιο κατασκευής εργοστασίου στην Τουρκία

cars

Σαν σήμερα, 65 χρόνια πριν, το έπος του Stirling Moss στο Mille Miglia (Video)

cars

Maserati: Κάν’ το όπως η Porsche!

cars