CARSNEWS
F1 & RACES

GP ΗΠΑ: Σειρά του Verstappen στο FP3 (video)

Η τρίτη πράξη σε ότι αφορούσε στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που διεξάγεται στο Τέξας και αποτελεί τον δέκατο-ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, βρήκε στην κορυφή τον Max Verstappen.

Ο οδηγός της Red Bull Racing που ήταν ταχύτερος και στο FP1, έδειξε πως η RB15 αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στις επίσημες διαδικασίες. Ακολούθησε ο Sebastian Vettel αλλά η Ferrari είχε προβλήματα με τον Charles Leclerc.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Circuit of the Americas υποδέχθηκε ξανά ομάδες και οδηγούς με λιακάδα. Όμως αυτή τη φορά οι θερμοκρασίες ήταν ψηλότερα, συγκεκριμένα αυτή του αέρα ήταν στους 18 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 25!

Στο πρώτο τέταρτο της ωριαίας διαδικασίας, η δράση ήταν περιορισμένη. Κι όταν είδαμε τους κορυφαίους συνδυασμούς να βγαίνουν στην πίστα, ένας εξ αυτών αντιμετώπισε προβλήματα. Ο λόγος για τον Charles Leclerc που πάρκαρε τη Ferrari του στη στροφή 19, παραπονούμενος για πρόβλημα στον κινητήρα. Ο Μονεγάσκος είχε και χθες δύσκολη ημέρα, με προβλήματα με το πεντάλ του γκαζιού της SF90 στο FP1 και στις αλλαγές σχέσεων στο FP2.

A nightmare FP3 for Charles Leclerc!

Ferrari now have a lot of work to do ahead of qualifying…#USGP 🇺🇸 #F1 pic.twitter.com/O2HrMfEEVl

— Formula 1 (@F1) November 2, 2019

Τα προβλήματα του Leclerc έφεραν καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας κι όταν αυτό αποχώρησε, ήταν ο teammate του, Sebastian Vettel, αυτός που τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή της κατάταξης. Ο Γερμανός έκανε χρόνο 1.34.558 χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. O Valtteri Bottas κινήθηκε ταχύτερα αλλά ο Vettel είχε πάλι απάντηση, κατεβαίνοντας στο 1.34.339.

Όταν στο τελευταίο 20λεπτο άρχισαν οι προσομοιώσεις κατατακτήριων, οι χρόνοι έπεσαν ακόμα περισσότερο. Ο Bottas έσπασε πρώτος το φράγμα του 1.34 αλλά σύντομα τον μιμήθηκε και ο ανταγωνισμός, με τον Vettel να δείχνει ξανά το δρόμο με επίδοση 1.33.523 και τον Max Verstappen να πλασάρεται πίσω του.

Όμως καθώς τα μαλακά C4 είχαν ζωή, στον πέμπτο γύρο με αυτά ο οδηγός της Red Bull Racing κινήθηκε ακόμα ταχύτερα, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.33.305. Επίδοση που έμελλε να είναι και η καλύτερη της τελευταίας πρόβας πριν τη μάχη της pole position.

Αίσθηση προκάλεσε η τρίτη θέση της McLaren διά χειρός Lando Norris, υπέδειξε όμως πως οι Mercedes δεν έδειξαν την πραγματική τους ταχύτητα.

Lando moves into P3!

He moves ahead of the Mercedes with a 1:33.818 ⏱️#USGP 🇺🇸 #F1 pic.twitter.com/4QPoEbKb9A

— Formula 1 (@F1) November 2, 2019

Αναλυτικά η κατάταξη:

Related Articles

Formula 1: Τιμώντας τον Seb Vettel

cars

Ο Hamilton είναι ο πλουσιότερος Βρετανός αθλητής!

cars

Το video άσεμνης συμπεριφοράς του Mazepin φέρνει πονοκεφάλους στην F1

cars

Formula 1: Ο Φερστάπεν χτύπησε πουλί στο Grand Prix του Καναδά

cars

Williams launches new company to solve clients’ engineering challenges with F1-derived innovation and pedigree

cars

F1 Grand Prix του Κατάρ: Προπώληση εισιτηρίων.

cars

Ψάχνει ομάδα ο Sergio Perez!

cars

Πισωγύρισμα με τους κανονισμούς του 2026

Bury

F1: Αυτός είναι ο επόμενος πρωταθλητής, σύμφωνα με τον Ρόσμπεργκ

cars