CARSNEWS
F1 & RACES

GP ΗΠΑ: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

Η πρώτη πράξη σε ότι αφορούσε στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που διεξάγεται στο Τέξας και αποτελεί τον δέκατο-ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, βρήκε στην κορυφή τη Red Bull του Max Verstappen.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Circuit of the Americas υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με λιακάδα αλλά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες! Αυτή του αέρα ήταν στους 8 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 14!

Whoops, Carlos!

The bumps at Turns 5 and 6 are proving tricky. Keep your 👀 on this throughout the weekend…#USGP 🇺🇸 #F1 pic.twitter.com/wbxc4S0ukB

— Formula 1 (@F1) November 1, 2019

Είχαμε όμως πολλή δράση εξ αρχής κι αυτό γιατί οι ομάδες είχαν στη διάθεσή τους σετ των ελαστικών της Pirelli για το 2020. Συγκεκριμένα, κάθε οδηγός είχε στη διάθεσή του δυο σετ ελαστικών μαλακής γόμας της επόμενης χρονιάς, για να τα χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του FP1 αλλά και του FP2.

Γι’ αυτό και σε μία εικόνα ασυνήθιστη για αγωνιστικό τριήμερο, είδαμε μονοθέσια να βγαίνουν στην πίστα με πιεζοηλεκτρικούς αισθητήρες, ώστε να συλλέξουν τα απαιτούμενα δεδομένα από τη χρήση των νέων ελαστικών.

👋 @MarioAndretti #USGP 🇺🇸 #F1 pic.twitter.com/nYKM6t0epZ

— Formula 1 (@F1) November 1, 2019

Ήταν όμως αυτοί που είχαν τα φετινά ελαστικά που προφανώς έδειχναν το δρόμο στην κατάταξη, αρχικά ο Alex Albon, έπειτα ο Valtteri Bottas, αμφότεροι με τη μέση γόμα. Την ίδια ώρα, ο Charles Leclerc αντιμετώπιζε προβλήματα με το πεντάλ του γκαζιού στη Ferrari SF90. Προβλήματα και με τον Nicholas Latifi, ο Καναδός είδε τη Williams να μπαίνει σε νεκρά. Και η δυσλειτουργία του κιβωτίου τον κράτησε εκτός δράσης στο υπόλοιπο του FP1

Η έξοδος του Carlos Sainz δεν είχε συνέπειες ενώ φτάνοντας στα μισά της 90λεπτης διαδικασίας, οι Red Bull που είχαν τοποθετηθεί στην κορυφή, εκτοπίστηκαν από τη Ferrari του Sebastian Vettel. Ο Γερμανός έβαλε τη μαλακή γόμα και αυτόματα ήταν ένα δευτερόλεπτο κάτω από τον Ταϊλανδό της RBR.

📸 @Max33Verstappen #USGP 🇺🇸 #F1 pic.twitter.com/rajYsdVFvy

— Formula 1 (@F1) November 1, 2019

Είκοσι-τρία λεπτά πριν την καρό σημαία, ο Max Verstappen κατέβηκε στο 1.34.057. Ο Bottas έβαλε φρέσκο σετ μαλακής γόμας αλλά δεν κατάφερε να ανέβει ψηλότερα από τη δέκατη-τέταρτη θέση, την ώρα που ο teammate του, Lewis Hamilton, ακόμα δεν την είχε δοκιμάσει καν.

To έκανε στο φινάλε, ο καλύτερός του χρόνος τον έφερε προσωρινά τέταρτο αλλά αυτός ακυρώθηκε από τους αγωνοδίκες γιατί ο Βρετανός βγήκε εκτός ορίων της πίστας – αυτό συνέβη με πολλούς ακόμα οδηγούς σήμερα, που είδαν τους χρόνους τους να ακυρώνονται.

Kvyat spins at Turn 1! 🔄#USGP 🇺🇸 #F1 pic.twitter.com/fyZ2bvo0Qx

— Formula 1 (@F1) November 1, 2019

Το FP2 ολοκληρώθηκε με τετ α κε του Daniil Kvyat στη στροφή 1, με τον Verstappen στην κορυφή, τον Vettel ένα δέκατο μακριά του και τους Albon-Gasly να είναι οι μόνοι που κινήθηκαν εντός δευτερολέπτου από τον πρώτο.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Related Articles

Πιο στενοί δεσμοί μεταξύ McLaren και Toyota, εντείνονται οι φήμες για επιστροφή των Ιαπώνων

cars

Formula 3 | Δείτε πρόγραμμα αγώνων και Line-ups της νέας σεζόν!

cars

Formula 1: Για πάντα στη Mercedes o Wolff

cars

F1 – To Silverstone στο ημερολόγιο μέχρι το 2034

cars

Τέλος ο Arrivabene από τη Ferrari!

cars

Αυλαία με νέο ρεκόρ Φερστάπεν

cars

Formula 1: Πρεμιέρα στο νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα για το 2024

cars

Νέα εμφάνιση για τη Mercedes-AMG GT R F1 Safety Car

cars

Σαν Σήμερα: Το πρώτο και «μαεστρικό» πρωτάθλημα του Σένα στην F1 (vid)

cars