CARSNEWS
NEW MODELS

GP Ιταλίας 2020: O Gasly ανέβασε τους Ιταλούς στους επτά ουρανούς

Έναν εξαιρετικά  ενδιαφέρον αγώνα είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν μπροστά στους τηλεοπτικούς τους δέκτες το απόγευμα της Κυριακής, βλέποντας τον P. Gasly να ανατρέπει τα προγνωστικά και να κόβει πρώτος το νήμα του Grand Prix της Μόντσα.

Όλα ξεκίνησαν ομαλά, με τον L. Hamilton να κρατά την πρώτη θέση και να δημιουργεί από νωρίς μια απόσταση ασφαλείας από τις δύο McLaren που τον ακολουθούσαν.

Η εγκατάλειψη του S. Vettel  μετά και την κατάρρευση του συστήματος πέδησης του μονοθεσίου  της Ferrari δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει τη ροή του αγώνα, κάτι που συνέβη μετά την ακινητοποίηση του μονοθεσίου της Hass λίγο πριν την  είσοδο του pit lane.

Hamilton και Giovinazzi βιάστηκαν να μπουν στα pit για αλλαγή ελαστικών με αποτελέσμα να τιμωρηθούν με ποινή Stop & Go 10 δευτερόλεπτων. To δράμα,  ωστόσο,  μόλις είχε ξεκινήσει, καθώς λίγο μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας,  ο C. Leclerc έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του με αποτέλεσμα να προσκρούσει με ταχύτητα στα προστατευτικά της πίστας.

Ο αγώνας διεκόπη και η επανεκκίνηση βρήκε τον P. Gasly στην πρώτη θέση, μετά και την αναγκαστική έκτιση της ποινής από τους Hamilton και Giovinazzi.

Παρά την ασφυκτική πίεση του C. Sainz, ο Γάλλος έμεινε στην πρώτη θέση κατακτώντας την πρώτη νίκη της καριέρας του και ανεβάζοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της Μόντσα μια ιταλική   ομάδα, την Alpha Tauri.

O L. Stroll συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα ανεβαίνοντας για δεύτερη φορά στην μέχρι τώρα πορεία του στην F1 στο podium των νικητών.

Παρά το γεγονός ότι ο L. Hamilton βρέθηκε στην τελευταία θέση του αγώνα, κατάφερε να τερματίσει έβδομος, την ίδια στιγμή που ένας από τους διεκδικητές του τίτλου, ο M. Verstappen, εγκατέλειπε εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Ελλάδα επιστρέφει στον χάρτη του WRC!

cars

Δοκιμάζουμε το Nissan Micra 1.0 IG-T 100 PS

cars

Plug-in υβριδική έκδοση με 220 PS για την X2

cars

Πράσινο φως για το Mini Boot της Scuderia Cameron Glickenhaus

cars

Ο CEO της Porsche αναλαμβάνει τη Volkswagen

cars

Ανασχεδιασμένα λογότυπα για τη Maserati

cars

«Ο Verstappen υστερεί σε τεχνικό επίπεδο»

cars

Αλλαγές στον ΚΟΚ: Τι προβλέπεται για τα ηλεκτρικά πατίνια

cars

Aυτό είναι το πιο προηγμένο εργοστάσιο για το πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο (Video)

cars