CARSNEWS
F1 & RACES

GP Ρωσίας: Απάντησε ο Hamilton στο FP3

Μετά το δύο στα δύο για τον Valtteri Bottas στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής για το Grand Prix Ρωσίας, στην τελευταία πρόβα πριν τη μάχη της pole position, ήρθε η απάντηση από τον Lewis Hamilton.

Ο κάτοχος του τίτλου ήταν επτά δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον ανταγωνισμό, με τον δέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος να μπορεί να είναι αυτός στον οποίο θα ισοφαρίσει το ρεκόρ περισσότερων νικών (91) που ανήκει από το 2006 στον Michael Schumacher.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Σότσι υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με σποραδική συννεφιά. Η θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 37.

Στα πρώτα 15 λεπτά δεν είχαμε ιδιαίτερη δράση αλλά όταν βγήκαν όλοι στην πίστα, οι Mercedes έδειξαν εξ αρχής το δρόμο. Ο Bottas βγήκε εκτός πίστας στη στροφή 7 και εγκατέλειψε την πρώτη του προσπάθεια, ωστόσο με τη δεύτερη τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή.

Lewis goes surfing pic.twitter.com/4ydgmbG8T9

— Ky (@FiftyBucksss) September 26, 2020

Όσο για τον Hamilton, ένα βίαιο πέρασμα πάνω από τα κερμπ της στροφής 8, τον περιόρισε σε επίδοση 7 δέκατα πάνω από εκείνη του teammate του και τρία από του Daniel Ricciardo που συνέχιζε την καλή δουλειά με τη Renault.

Just adjusting your mirror at 300km/h pic.twitter.com/a1UNR1Mn6z

— Ky (@FiftyBucksss) September 26, 2020

Λίγο πριν τα μισά της ωριαίας διαδικασίας, ο Bottas κατέβηκε στο 1.34.289, με τον Pierre Gasly να τον ακολουθεί σε επίδοση, προτού ο Hamilton επαναφέρει τη γνώριμη τάξη, με τις W11 στο 1-2.

Ο Γάλλος είχε και τη «στιγμή» του, όταν βρέθηκε εκτός αγωνιστικής διαδρομής στη στροφή 15 της ρωσικής πίστας. Έχασε το πίσω μέρος αλλά κατάφερε να κρατηθεί μερικά εκατοστά εκτός του προστατευτικού τοίχου από ελαστικά.

Tight ass pic.twitter.com/MM9hn770sb

— Ky (@FiftyBucksss) September 26, 2020

Όπως συνήθως στα FP3, ο Max Verstappen έκανε αργά την εμφάνισή του, όμως με τη μία βρέθηκε ανάμεσα στις δύο Mercedes, όντας μόλις 17 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός του Bottas.

Hard at work in the Racing Point garage with only 15 minutes to go in the session 👀🧑‍🔧#RussianGP 🇷🇺 #F1 pic.twitter.com/HmW4LuhG1r

— Formula 1 (@F1) September 26, 2020

Στο τελευταίο 20λεπτο άρχισαν οι προσομοιώσεις κατατακτήριων και ο Bottas κατέβηκε στο 1.34.055 αλλά η απάντηση του παγκόσμιου πρωταθλητή ήταν άμεση, αφού σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.33.279.

Κι αυτοί οι χρόνοι δεν άλλαξαν μέχρι το τέλος του FP3, με τον Hamilton να σπάει το σερί του Bottas. Ακολούθησε ο Carlos Sainz της McLaren που ήταν 8 δέκατα πίσω από τον Lewis και μόλις 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Valtteri.

Στο ίδιο δευτερόλεπτο ήταν η Renault του Esteban Ocon, η Racing Point του Sergio Perez και ακριβώς στο δευτερόλεπτο η Red Bull του Verstappen.

Η μάχη της Pole position είναι στις 3 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Λίγο πριν την εκκίνηση του Grand Prix Ρωσίας, στις 13.30 της Κυριακής, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ακόμα Instagram LIVE με το δίδυμο των Τάκη Πουρναράκη και Πάνου Σεϊτανίδη.

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog του χάους του Μουτζέλο

Γερμανός νευρολόγος δηλώνει απαισιόδοξος για τον Schumacher

Ο Stefano Domenicali θα αναλάβει ρόλο CEO της F1!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Logan Sargeant earns first F1 point in bizarre circumstances

cars

Το μήνυμα του Αλόνσο στον Νόρις πριν την αλλαγή αποτελέσματος στο γκραν πρι της Αυστρίας

cars

F1 pre-season testing στο Bahrain– Έφτασαν οι ημέρες…

cars

Binotto: Κινδυνεύει η θέση του στη Ferrari;

cars

GP Ιαπωνίας: H δράση της Formula 1 μεταφέρεται στη Suzuka

cars

O Magnussen υποστηρίζει πως είχε πρόταση να μείνει στην F1

cars

Επίσημο: Στη Renault o Fernando Alonso

cars

Θα αποχωρήσει από την F1 η Alfa Romeo;

cars

F1 News: Pirelli’s New Contract With Formula One To Be Its Last One

cars