CARSNEWS
F1 & RACES

Grand Prix θα γίνει μόνο με τη συμμετοχή όλων των ομάδων

Η πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 πλησιάζει αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο σχετικά με τη διεξαγωγή των πρώτων τριών αγώνων της σεζόν.

Με το Grand Prix της Κίνας να έχει ήδη αναβληθεί, το Μπαχρέιν και το Βιετνάμ να έχουν ανακοινώσει ταξιδιωτικούς περιορισμούς και ανησυχία να υπάρχει ακόμα και για το πρώτο αγώνα, της Αυστραλίας, ο αγωνιστικός διευθυντής της F1, Ross Brawn, έσπευσε να αποσαφηνίσει τα πράγματα.

«Αν δεν επιτραπεί σε μία ομάδα να μπει σε μία χώρα, τότε δεν μπορούμε να έχουμε αγώνα εκεί. Τουλάχιστον όχι αγώνα που να προσμετρά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, διότι θα ήταν άδικο. Προφανώς αν μία ομάδα επιλέξει εκείνη να μη πάει σε έναν αγώνα, είναι δική της απόφαση. Αλλά αν μία ομάδα δεν μπορέσει να λάβει μέρος σε αγώνα λόγω απόφασης της χώρας που τον φιλοξενεί», είπε ο Brawn στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Με τα σημερινά δεδομένα, στο Μπαχρέιν δεν μπορούν να μπουν ταξιδιώτες που τις 14 μέρες που είχαν προηγηθεί είχαν επισκεφτεί την Ιταλία, το Ιράκ, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Ιράν, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και τη Νότια Κορέα.

Αντίστοιχα στο Βιετνάμ ο περιορισμός αφορά ταξιδιώτες από την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ιταλία και το Ιράν. Περιορισμοί που επηρεάζουν αρνητικά τη Scuderia Ferrari, την AlphaTauri αλλά και την Pirelli.

«Είναι μία πολύ σοβαρή κατάσταση και δεν θέλω να την υποβαθμίσω. Όμως προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε τους αγώνας. Και να τους κάνουμε με υπευθυνότητα. Ελαχιστοποιούμε τον αριθμό ανθρώπων στα paddock, ζητάμε από τις ομάδες να στείλουν τον μικρότερο δυνατό αριθμό μελών στην πίστα», συνέχισε ο Brawn.

Διαβάστε επίσης:

Τα μυστικά της νέας Mercedes W11 (video)

Ο Button αναλύει τα βάσανα του Vettel

Επίσημο: Αναβλήθηκε το Grand Prix Κίνας

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο Hamilton κάνει μεταγραφή στη Ferrari;

cars

Πόσο αξίζει το τσίρκο της Formula 1;

cars

F1 GP Βελγίου: Παρθενική νίκη για Leclerc!

cars

Ετοιμο το ντοκιμαντέρ για τον Schumacher – Ποιος θα το δειξει;

cars

Formula 1 – Πόση βενζίνη έκαψαν τα μονοθέσια, πόσα χιλιόμετρα έγραψαν στο κοντέρ τους

cars

O No1 μηχανικός του Hamilton μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto

cars

Οι μισθοί των οδηγών της F1 – Μάχη κορυφής Φερστάπεν-Χάμιλτον

cars

Ο Carlos Sainz και o Lando Norris βγήκαν για ψώνια… (+video)

cars

Νέα Aston Martin Vantage: Παίρνει τη θέση της παλιάς ως F1 safety car

cars