CARSNEWS
AUTONEWS

Grenadier. Από την Πρωσία με αγάπη

Δεν είναι παράφραση της ταινίας του Τζέημς Μπόντ, ούτε αναφέρομαι στους στρατιώτες της Πρωσίας, τους γρεναδιέρους., διότι το κείμενο αφορά ένα νέο αυτοκίνητο που φέρει το όνομά τους. Ούτε η Πρωσία έχει κάποια σχέση με όλο αυτό αφού το αυτοκίνητο θα παράγεται στην Γαλλία! Να εξηγηθούμε λοιπόν. Η εταιρία λέγεται INEOS και πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο όμιλο εταιριών που παράγει πολλά και διαφορετικά προϊόντα όπως βιοκαύσιμα, μονωτικά, βελτιωτικά καυσίμων, κατασκευές, υλικά φαρμακολογίας και μία σειρά ακόμη με παγκόσμιες εξαγωγές. Μεταξύ των εταιριών υπάρχει και η Ineos Automotive, η οποία πρόσφατα αγόρασε από την Daimler το εργοστάσιο που είχε στο Χάμπαχ της Γαλλίας και εκεί κατασκεύαζε το Smart ForTwo αλλά και πολλά πειραματικά υψηλής τεχνολογίας από το 1990.

Η Daimler λοιπόν λόγω  της παύσης παραγωγής του Smart  που μεταφέρεται στην Κίνα σε συνεργασία με την Geely (την κάτοχο της Volvo) σε σχεδίαση δική της και μηχανικά από την Geely δεν ήταν αρνητική σε μία καλή πρόταση για πώληση. Λίγο αργότερα άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να παράγει εκεί τα μεγάλα ηλεκτρικά της μοντέλα όπως το EQA και EQB, προχωρώντας μάλιστα και σε αναβάθμιση του εργοστασίου αλλά και πάλι άλλαξε γνώμη και αποφάσισε η παραγωγή των ηλεκτρικών να γίνεται στο Ράστατ της Γερμανίας. Έτσι, η Ineos βρήκε ένα έτοιμο και πλήρως αναβαθμισμένο εργοστάσιο και δεν άφησε να χαθεί η ευκαιρία αγοράζοντάς το και προσλαμβάνοντας 1.200 εργαζομένους, χωρίς φυσικά να ανακοινωθεί το τίμημα της πώλησης!. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι στην σύμβαση με την Daimler   προβλέπεται η κατασκευή ανταλλακτικών για την Mercedes.

Τώρα έρχεται ο Γρεναδιέρος

Αυτό θα είναι το όνομα ενός καθαρόαιμου τετρακίνητου εκτός δρόμου αυτοκινήτου, για το οποίο η εταιρία δηλώνει ότι δεν την ενδιαφέρει τόσο η εμφάνιση(καλά, αν αυτό δεν είναι Land Rover τι είναι;) όσο οι ικανότητες στις εκτός δρόμου διαδρομές. Προς το παρόν το μόνο βέβαιο είναι ότι θα έχει κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και ίσως υδρογόνου και ότι οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν προς το τέλος του επόμενου χρόνου.

The post Grenadier. Από την Πρωσία με αγάπη first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα νέα καθίσματα της Jaguar-Land Rover προσομοιώνουν το περπάτημα!

cars

Alfa Romeo 75 Turbo.  Ακραία απολαυστική

cars

Τζόκερ 24/03/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για 1.200.000 ευρώ

cars

BMW X5 M & X6 M. Η 3η γενιά ανεβάζει κι άλλο τον πήχη!

cars

Nissan Armada. Θηριώδες

cars

Με Nissan Qashqai εξοπλίστηκε η Ελληνική Αστυνομία

cars

Η Jaguar φρεσκάρει την F-Pace

cars

Honda N-One K-Climb. Η σπορ πλευρά του Βενιαμίν.

cars

Honda CB125F. Ανανεώθηκε και έρχεται τον Ιανουάριο

cars